Avižiniai sausainiai su razinomis ir saulėgrąžų sėklomis

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Lengvas
Įvertinkite:

Labai skanūs avižiniai sausainiai, galima dėti pačius įvairius priedus: moliūgų sėklas, riešutus. Šeimai gaminau iš didesnio kiekio, rašo nuotraukos autorė Dalia MatJod.
Skanaus linki recepto autorė – Žana K.

Išeiga:1 gaminimui
Pasiruošimas10 min.Gaminimas30 min.Iš viso40 min.

Ingredientai:

 60 g pilno grūdo avižinių dribsniai
 15 g sviestas
 15 g saulėgrąžų sėklos
 12 g sezamo sėklos arba skaldyti riešutai
 5 g razinos (nebūtina)
 35 g kiaušinis
 5 g cukraus arba agavų sirupo

Paruošimas:

1

Puode ištirpiname sviestą, suberiame avižinius dribsnius ir maišydami pakaitiname kelias minutes.

2

Į puodą suberiame saulėgrąžas, sezamo sėklas, razinas.

3

Dubenyje kiaušinį išplakame su cukrumi.

4

Plaktą kiaušinį sumaišome su dribsnių ir sėklų mišiniu bei paliekame pastovėti apie 10 min.

5

Suformuojame iš gautos masės sausainius ir dedame ant sviestiniu popieriumi iškloto kepimo indo.

6

Kepame orkaitėje 175 C temperatūroje apie 15 min.

Maistinė vertė

Kiekis 1


Kiekis porcijoje
Kalorijos 584.5

Ingredientai

 60 g pilno grūdo avižinių dribsniai
 15 g sviestas
 15 g saulėgrąžų sėklos
 12 g sezamo sėklos arba skaldyti riešutai
 5 g razinos (nebūtina)
 35 g kiaušinis
 5 g cukraus arba agavų sirupo

Gaminimo eiga

1

Puode ištirpiname sviestą, suberiame avižinius dribsnius ir maišydami pakaitiname kelias minutes.

2

Į puodą suberiame saulėgrąžas, sezamo sėklas, razinas.

3

Dubenyje kiaušinį išplakame su cukrumi.

4

Plaktą kiaušinį sumaišome su dribsnių ir sėklų mišiniu bei paliekame pastovėti apie 10 min.

5

Suformuojame iš gautos masės sausainius ir dedame ant sviestiniu popieriumi iškloto kepimo indo.

6

Kepame orkaitėje 175 C temperatūroje apie 15 min.

Avižiniai sausainiai su razinomis ir saulėgrąžų sėklomis