Greitai paruošiami ir skanūs sausainiai. Ar Jūs mėgstate tokius, pasidalinkite komentaruose.
Avižinių dribsnių sausainiai su datulėmis ir obuoliais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 30 min.
Gaminimas 50 min.
Iš viso 1 hour 20 min.
Kategorija Desertai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 4 porcijos
Porcijoje 133 kcal

Ingredientai
  

  • 110 g vandens galima augalinio pieno arba pieno
  • 100 g avižinių dribsnių
  • 3 datulių
  • 1 obuolio
  • ½ a. š. sodos kepimui

Paruošimas
 

  • Avižų dribsnius užpilti vandeniu (galima augaliniu pienu arba pienu). Išmaišyti ir palikti brinkti 30 min., galima ir šiek tiek ilgiau.
  • Po 30 min. į masę suberti smulkintas datules, burokine tarkuotą smulkintą obuolį ir supilti nugesintą sodą.
  • Viską gerai permaišyti.
  • Formuoti sausainius.
  • Kepti 190 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 minučių.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 133kcal (7%)Angliavandeniai: 27gBaltymai: 4gRiebalai: 2gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 161mgKalis: 174mg (9%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 25µg (3%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 16mg (2%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 10µg (5%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 39mg (10%)Fosforas: 111mg (16%)Selenas: 7µg (13%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto autorė: Vilma Karvelienė
3.6 9 votes
Patiko? Įvertinkite!