Avižos mirkytos kokosų piene ir gardinta moliūgu, cinamonu

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Lengvas
Įvertinkite:

Kokoso pienas - puiki alternatyva pieno produktams arba kai norisi paįvairinti savo kasdienius patiekalus. Tai švelnaus skonio produktas, patinka vaikams ir suaugusiems.

Išeiga:1 gaminimui

Ingredientai:

 80 ml kokoso pienaskiekis priklauso nuo riebumo. Jei naudosite riebesnį, pavyzdžiui, 18 proc. tai likusią dalį pilkite vandens. 50 ml košei apie 30 ml – moliūgui pakepinti
 50 g avižų grūdai
 80 g tarkuotas moliūgasskaniausia muskatinis ar sviestinis
 Kokybiškas cinamonas pagal skonį
 Žiupsnį druskos ji paryškina kokoso pieno ir moliūgo saldumą

Paruošimas:

1

Vakare skalaujame avižas tekančiu vandeniu arba keisdami vandenį, kol jis tampa skaidrus. Vandenį nupilame ir užmerkiame kruopas kokoso piene.

2

Ryte kruopas užverdame, išjungiame kaitinimą bei paliekame brinkti, kol suminkštėja. Trunka apie 10-20 minučių. Laikas priklauso nuo ruošiamų porcijų kiekio ir pačių kruopų.

3

Kol kruopos brinksta, sutarkuojame moliūgą stambia (burokine) tarka ir su kokoso pienu lengvai pakepiname. Stebite kol moliūgo spalva paryškėja. Tuomet gana kaitinti.

4

Paruoštą košę gardiname moliūgu ir cinamonu. Valgys visi - ir maži ir dideli!

Kategorija:Gaminimo būdas:, DietaProduktai:, ,

Ingredientai

 80 ml kokoso pienaskiekis priklauso nuo riebumo. Jei naudosite riebesnį, pavyzdžiui, 18 proc. tai likusią dalį pilkite vandens. 50 ml košei apie 30 ml – moliūgui pakepinti
 50 g avižų grūdai
 80 g tarkuotas moliūgasskaniausia muskatinis ar sviestinis
 Kokybiškas cinamonas pagal skonį
 Žiupsnį druskos ji paryškina kokoso pieno ir moliūgo saldumą

Gaminimo eiga

1

Vakare skalaujame avižas tekančiu vandeniu arba keisdami vandenį, kol jis tampa skaidrus. Vandenį nupilame ir užmerkiame kruopas kokoso piene.

2

Ryte kruopas užverdame, išjungiame kaitinimą bei paliekame brinkti, kol suminkštėja. Trunka apie 10-20 minučių. Laikas priklauso nuo ruošiamų porcijų kiekio ir pačių kruopų.

3

Kol kruopos brinksta, sutarkuojame moliūgą stambia (burokine) tarka ir su kokoso pienu lengvai pakepiname. Stebite kol moliūgo spalva paryškėja. Tuomet gana kaitinti.

4

Paruoštą košę gardiname moliūgu ir cinamonu. Valgys visi - ir maži ir dideli!

Avižos mirkytos kokosų piene ir gardinta moliūgu, cinamonu