Kai norisi košės – imi ir valgai. Tobulas pasirinkimas pusryčiams.
Avižų kruopų košė su kepta morka ir ybiške
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 60 g avižų
- 50 g morkos
- 20 g valgomosios ybiškės (okros)
- 0,5 a. š. lydyto sviesto kepimui
Paruošimas
- Avižas užmerkiame vakare, ryte perplauname, užkaičiame, užvirus išjungiame ir paliekame brinkti 5 min.
- Trumpai, ant lydyto sviesto, pakepame morką su ybiške.
- Sumaišome kruopas su keptomis daržovėmis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 272kcal (14%)Angliavandeniai: 47gBaltymai: 9gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 2gTransriebalai: 1gCholesterolis: 5mgNatris: 57mgKalis: 438mg (22%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 8559µg (1070%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 8mg (10%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 14µg (19%)Kalcis: 65mg (8%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 41µg (21%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 100mg (27%)Fosforas: 276mg (39%)Selenas: 18µg (33%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotrauka: Kristinos V.