Balta mišrainė

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Vidutiniškas
Įvertinkite:

Pas mane irgi būna, ji asocijuojasi su vaikyste bei džiaugsmu, kurios gaminu sveikesnę versiją. Ji tinka ne tik šventėms, bet ir į pietų dėžutę neštis į darbą. Sako autorė Vaida Kurpienė.
Mišrainės sudėtį, kiekius reguliuoti galima priklausomai nuo valgytojų. Pateikti du mišrainės pateikimo variantai.
Jei šventėje bus vaikų – daug didesnė tikimybė, kad jie valgys antrąjį mišrainės pateikimo variantą, nes jie mėgsta matyti ką valgo ir vengia sumaišytų patiekalų. Giminės ir draugai bus maloniai nustebinti.

Išeiga:1 gaminimui
Pasiruošimas20 min.Gaminimas25 min.Iš viso45 min.

Ingredientai:

 120 g virtos bulvės (2 vnt.)
 100 g virta morka (1 vnt.)
 100 g šaldyti žaliųji žirneliai "Bonduelle"
 1 raugintas agurkas
 2 v. š. graikinis jogurtas, galima ir daugiau
 2 a. š. grūdėtos garstyčios
 krapai (švieži ar šaldyti)
 druska ir pipirai pagal skonį

Paruošimas:

1

Supjaustyti virtas daržoves. Svarbu nepervirti. Morkos, jeigu smeigiant peiliu lūžta – pervirėte. Jos turi išlikti kietesnės už bulves.

2

Nuplikyti šaldytus žirnelius.

3

Supjaustyti raugintus agurkus.

I pateikimo variantas:
4

Pjaustytas daržoves, kartu su žirneliais, beriame į dubenį. Sumaišome su paruoštu graikinio jogurto ir garstyčių padažu, gardiname druska, pipirais ir šviežiais krapais.

II pateikimo variantas:
5

Galima pateikti susluoksniuotą stiklinėje ir kiekvienam pateikti po atskirą porciją su jogurto-garstyčių padažu.

Kategorija:Gaminimo būdas:DietaProduktai:, , ,

Ingredientai

 120 g virtos bulvės (2 vnt.)
 100 g virta morka (1 vnt.)
 100 g šaldyti žaliųji žirneliai "Bonduelle"
 1 raugintas agurkas
 2 v. š. graikinis jogurtas, galima ir daugiau
 2 a. š. grūdėtos garstyčios
 krapai (švieži ar šaldyti)
 druska ir pipirai pagal skonį

Gaminimo eiga

1

Supjaustyti virtas daržoves. Svarbu nepervirti. Morkos, jeigu smeigiant peiliu lūžta – pervirėte. Jos turi išlikti kietesnės už bulves.

2

Nuplikyti šaldytus žirnelius.

3

Supjaustyti raugintus agurkus.

I pateikimo variantas:
4

Pjaustytas daržoves, kartu su žirneliais, beriame į dubenį. Sumaišome su paruoštu graikinio jogurto ir garstyčių padažu, gardiname druska, pipirais ir šviežiais krapais.

II pateikimo variantas:
5

Galima pateikti susluoksniuotą stiklinėje ir kiekvienam pateikti po atskirą porciją su jogurto-garstyčių padažu.

Balta mišrainė