Balta žuvis kepta su kariu ir morkomis, patiekta su špinatų ir ridikėlių salotomis

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Lengvas
Įvertinkite:

Karis suteikia žuviai išskirtinio skonio, o čia tiko kartu pakepintos ir morkos, rašo Raminta.

Išeiga:1 gaminimui
Pasiruošimas10 min.Gaminimas20 min.Iš viso30 min.

Ingredientai:

Kepta žuvis:
 220 g baltos žuvies
 40 g morkų
 1 žiupsnelis druskos
 0,20 g pipirų
 0,20 g kario
 1 a. š. riebalai kepimui
Salotoms:
 40 g ridikėlių
 20 g špinatų
 40 g įvairios salotos
 1 a. š. alyvuogių aliejus
 1 žiupsnelis druskos
 1 žiupsnelis pipirai
 krapai

Paruošimas:

Žuvies paruošimas:
1

Mėgstamą baltą žuvį kepame ant riebalų kepimui (pavyzdžiui, lydyto sviesto).

2

Baigiant kepti žuviai, gardiname ją kariu. Iškepusią, išimame į lėkštę.

3

Toje pačioje keptuvėje apkepame morkas. Morkas reikia neperkepti, turi likti traškios. Iškepus morkoms, dėti jas šalia iškeptos žuvies.

Salotų paruošimas:
4

Smuliname norimo dydžio: ridikėlius, špinatus, salotas. Gardiname jas alyvuogių aliejumi, druska, pipirais, krapais. Skanaus!

Ingredientai

Kepta žuvis:
 220 g baltos žuvies
 40 g morkų
 1 žiupsnelis druskos
 0,20 g pipirų
 0,20 g kario
 1 a. š. riebalai kepimui
Salotoms:
 40 g ridikėlių
 20 g špinatų
 40 g įvairios salotos
 1 a. š. alyvuogių aliejus
 1 žiupsnelis druskos
 1 žiupsnelis pipirai
 krapai

Gaminimo eiga

Žuvies paruošimas:
1

Mėgstamą baltą žuvį kepame ant riebalų kepimui (pavyzdžiui, lydyto sviesto).

2

Baigiant kepti žuviai, gardiname ją kariu. Iškepusią, išimame į lėkštę.

3

Toje pačioje keptuvėje apkepame morkas. Morkas reikia neperkepti, turi likti traškios. Iškepus morkoms, dėti jas šalia iškeptos žuvies.

Salotų paruošimas:
4

Smuliname norimo dydžio: ridikėlius, špinatus, salotas. Gardiname jas alyvuogių aliejumi, druska, pipirais, krapais. Skanaus!

Balta žuvis kepta su kariu ir morkomis