Apkepas tikrai labai patiko ir tiko pietums. Beje lęšių miltus pati susimaliau su kavamale. Nededant speltos miltų, toks apkepas tiktų ir vakarienei… – rašo idėjos autorė.
Baltagūžio kopūsto apkepas su kmynais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 40 min.
Iš viso 55 min.
Kategorija Pietums
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 262 kcal

Ingredientai
  

  • 2 kiaušinių
  • 100 g kopūsto baltagūžio
  • 25 g lešių miltų arba žirnių miltų. Jei tokių neturite, galite susimalti lęšių namie.
  • 25 g speltos miltų pilno grūdo arba viso grūdo kvietinių
  • 2 v. š. grietinės
  • 12 ml alyvuogių aliejaus arba lydyto sviesto
  • 1 a. š. kmynų
  • 0,5 g druskos
  • 0,2 g ciberžolės
  • 0,2 g pipirų
  • sezamų sėklų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Kiaušinius išplakame maišytuvu (mikseriu), kol masė padvigubės.
  • Sudedame grietinę, miltus, šiaudeliais pjaustytus kopūstus, prieskonius, druską ir išmaišome.
  • Kepimo formą ištepame riebalais, supilame masę ir kepame 170°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
  • Įpusėjus kepimui, viršų aptepame kepimo riebalais ir užbarstome sezamų sėklų. Skanaus.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 262kcal (13%)Angliavandeniai: 21gBaltymai: 14gRiebalai: 13gSočiosios riebalų rūgštys: 6gCholesterolis: 240mgNatris: 239mgKalis: 305mg (15%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 573µg (72%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 19mg (24%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 39µg (52%)Kalcis: 93mg (12%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 110µg (55%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 36mg (10%)Fosforas: 208mg (30%)Selenas: 19µg (35%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė: Audronė Mackevičienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!