Baltagūžio kopūsto salotos su žirneliais

Receptą įkėlė:Vaida Kurpienė
Įvertinkite:

Nuotrauka pasidalino Sabina Šatė. Ačiū
Mes įpratę, kad kopūstų salotos ruošiamos su cukrumi. Gerai tai, kad valgomos šviežios daržovės, tačiau sveika mityba ir cukrus - nesuderinama.

Išeiga:1 gaminimui

Ingredientai:

 150 g baltagūžis kopūstas
 50 g šviežias agurkas
 50 g šaldyti žalieji žirneliai
 20 g šviežiai spaustos citrinos sultys
 30 g raudonasis svogūnas
 10 g juodos alyvuogės be kauliukų
 10 g linų sėmenų aliejus arba kitas mėgstamas šalto spaudimo aliejus.

Paruošimas:

1

Šaldytus žirnelius nupilame verdančiu vandeniu.

2

Sutarkuojame kopūstą ir stipriai pamaigome.

3

Užpilame šviežiai spaustomis citrinos sultimis ir išmaišome.

4

Sudedame žirnelius, raudonąjį žiedais pjaustytą svogūną, alyvuoges, šiaudeliais tarkuotą agurką ir viską gerai išmaišome.

5

Užpilame salotas linų sėmenų aliejumi. Valgome, skanaus.

Maistinė vertė

Kiekis 1


Kiekis porcijoje
Kalorijos 207

Ingredientai

 150 g baltagūžis kopūstas
 50 g šviežias agurkas
 50 g šaldyti žalieji žirneliai
 20 g šviežiai spaustos citrinos sultys
 30 g raudonasis svogūnas
 10 g juodos alyvuogės be kauliukų
 10 g linų sėmenų aliejus arba kitas mėgstamas šalto spaudimo aliejus.

Gaminimo eiga

1

Šaldytus žirnelius nupilame verdančiu vandeniu.

2

Sutarkuojame kopūstą ir stipriai pamaigome.

3

Užpilame šviežiai spaustomis citrinos sultimis ir išmaišome.

4

Sudedame žirnelius, raudonąjį žiedais pjaustytą svogūną, alyvuoges, šiaudeliais tarkuotą agurką ir viską gerai išmaišome.

5

Užpilame salotas linų sėmenų aliejumi. Valgome, skanaus.

Baltagūžio kopūsto salotos su žirneliais