Baltyminiai makaronai be glitimo su moliūgų pesto

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Lengvas
Įvertinkite:

Neragausi – nežinosi kas patinka. Šįsyk su bičiule ir jos keturmečiu sūnumi bandėme - baltyminius lęšiu ir žirnelių makaronus be glitimo.

Įspūdis paragavus:
- Lęšių makaronai švelnesni, ne tokie išraiškingi, švelnūs, tad puikiai tiks vaikams bei konservatyviems valgytojams. Nė nesuprastum iš ko jie pagaminti. Manau čia daliai žmonių gera naujiena:)
- Žaliųjų žirnelių makaronai - išraiškingesni nė nereikia ryškių priedų. Patys iš savęs skoningi, tačiau ne per intensyvūs.

Kiekis1 porcija

Ingredientai:

 Pusė sviestinio moliūgo,
 15 g kietasis sūris
 15 g graikiniai riešutai. Tinka ir kiti jūsų mėgstami riešutai ar sėklos, kedrų pinijos ir pan.
 Česnako skiltelė (galima ir nedėti, jei nemėgstame ar norim švelnaus varianto)
 Gražgarstė (rukola), špinatų, ar sultenių pasirinktinai, priklauso kiek intensyvaus skonio norite

Paruošimas:

1

Orkaitėje iškepame kubeliais supjaustytą moliūgą. Kai vos vos suminkštėja, traukiame iš orkaitės. Saują pasiliekame pateikimui, o likusius - smulkiname.

2

Kol moliūgas kepa:
- sutarkuojame sūrį,
- išspaudžiame česnaką ir
- lengvai pakaitiname riešutus ar sėklas. Pastaruosius sutrupiname peiliu.

3

Gautą moliūgų tyrę, sumaišome su sūriu, spaustu česnaku bei 2/3 viso kiekio graikinių riešutų.

4

Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje pagal ant pakelio nurodytą laiką. Vos išvirę - nusunkiame ir dedame į lėkštę, nes būdami puode toliau kais ir pervirs.

5

Gardiname makaronus moliūgų „pesto“, moliūgų gabaliukais ir 1/3 kiekio kepintų riešutų. Patiekalui gaivumo puikiai suteiks mėgstami žalumynai, pavyzdžiui, gražgarstės, špinatai ar sultenės.

6

Nuo žalumynų kiekio priklauso ar patiekalas vadinsis makaronais ar makaronų salotomis. Spręsti jums 😃 o makaronai skanūs ir atvėsę.

7

Trys lėkščių versijos nuotraukoje:
- makaronų mišinys, kad paragauti vienu kartu (virti skirtinguose puoduose, pasūdytame vandenyje), gardinti fermentiniu sūriu,
- mažajam - lęšių makaronai irgi su fermentiniu sūriu bei pomidorais ir agurkais,
- "moteriška porcija" žaliųjų žirnelių makaronai su kalnu gražgarsčių, moliūgų gabaliukais ir moliūgų a la pesto, graikiniais riešutais ir salotomis šalia.

Baltyminiai makaronai be glitimo

Ingredientai

 Pusė sviestinio moliūgo,
 15 g kietasis sūris
 15 g graikiniai riešutai. Tinka ir kiti jūsų mėgstami riešutai ar sėklos, kedrų pinijos ir pan.
 Česnako skiltelė (galima ir nedėti, jei nemėgstame ar norim švelnaus varianto)
 Gražgarstė (rukola), špinatų, ar sultenių pasirinktinai, priklauso kiek intensyvaus skonio norite

Gaminimo eiga

1

Orkaitėje iškepame kubeliais supjaustytą moliūgą. Kai vos vos suminkštėja, traukiame iš orkaitės. Saują pasiliekame pateikimui, o likusius - smulkiname.

2

Kol moliūgas kepa:
- sutarkuojame sūrį,
- išspaudžiame česnaką ir
- lengvai pakaitiname riešutus ar sėklas. Pastaruosius sutrupiname peiliu.

3

Gautą moliūgų tyrę, sumaišome su sūriu, spaustu česnaku bei 2/3 viso kiekio graikinių riešutų.

4

Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje pagal ant pakelio nurodytą laiką. Vos išvirę - nusunkiame ir dedame į lėkštę, nes būdami puode toliau kais ir pervirs.

5

Gardiname makaronus moliūgų „pesto“, moliūgų gabaliukais ir 1/3 kiekio kepintų riešutų. Patiekalui gaivumo puikiai suteiks mėgstami žalumynai, pavyzdžiui, gražgarstės, špinatai ar sultenės.

6

Nuo žalumynų kiekio priklauso ar patiekalas vadinsis makaronais ar makaronų salotomis. Spręsti jums 😃 o makaronai skanūs ir atvėsę.

7

Trys lėkščių versijos nuotraukoje:
- makaronų mišinys, kad paragauti vienu kartu (virti skirtinguose puoduose, pasūdytame vandenyje), gardinti fermentiniu sūriu,
- mažajam - lęšių makaronai irgi su fermentiniu sūriu bei pomidorais ir agurkais,
- "moteriška porcija" žaliųjų žirnelių makaronai su kalnu gražgarsčių, moliūgų gabaliukais ir moliūgų a la pesto, graikiniais riešutais ir salotomis šalia.

Baltyminiai makaronai be glitimo

Baltyminiai makaronai be glitimo su moliūgų pesto