Neragausi – nežinosi kas patinka. Šįsyk su bičiule ir jos keturmečiu sūnumi bandėme – baltyminius lęšiu ir žirnelių makaronus be glitimo.
Įspūdis paragavus:
– Lęšių makaronai švelnesni, ne tokie išraiškingi, švelnūs, tad puikiai tiks vaikams bei konservatyviems valgytojams. Nė nesuprastum iš ko jie pagaminti. Manau čia daliai žmonių gera naujiena :)
– Žaliųjų žirnelių makaronai – išraiškingesni nė nereikia ryškių priedų. Patys iš savęs skoningi, tačiau ne per intensyvūs.
Baltyminiai makaronai be glitimo su moliūgų pesto recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 30 min.
Iš viso 40 min.
Kategorija Pietums
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 317 kcal

Ingredientai
  

  • ½ sviestinio moliūgo
  • 15 g kietojo sūrio
  • 15 g graikinių riešutų tinka ir kiti jūsų mėgstami riešutai ar sėklos, kedrų pinijos ir pan.
  • 1 skiltelės česnako galima ir nedėti, jei nemėgstame ar norime švelnaus varianto
  • gražgarsčių (rukolos), špinatų, ar sultenių pasirinktinai, priklauso kiek intensyvaus skonio norite

Paruošimas
 

  • Orkaitėje iškepame kubeliais supjaustytą moliūgą.
  • Kai vos vos suminkštėja, traukiame iš orkaitės. Saują pasiliekame pateikimui, o likusius – smulkiname.
  • Kol moliūgas kepa:
    – sutarkuojame sūrį,
    – išspaudžiame česnaką ir
    – lengvai pakaitiname riešutus ar sėklas. Pastaruosius sutrupiname peiliu.
  • Gautą moliūgų tyrę, sumaišome su sūriu, spaustu česnaku bei 2/3 viso kiekio graikinių riešutų.
  • Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje pagal ant pakelio nurodytą laiką.
  • Vos išvirę – nusunkiame ir dedame į lėkštę, nes būdami puode toliau kais ir pervirs.
  • Gardiname makaronus moliūgų „pesto“, moliūgų gabaliukais ir 1/3 kiekio kepintų riešutų.
  • Patiekalui gaivumo puikiai suteiks mėgstami žalumynai, pavyzdžiui, gražgarstės, špinatai ar sultenės.
  • Nuo žalumynų kiekio priklauso ar patiekalas vadinsis makaronais ar makaronų salotomis. Spręsti jums, o makaronai skanūs ir atvėsę.
  • Trys lėkščių versijos nuotraukoje:
    – makaronų mišinys, kad paragauti vienu kartu (virti skirtinguose puoduose, pasūdytame vandenyje), gardinti fermentiniu sūriu,
    – mažajam – lęšių makaronai irgi su fermentiniu sūriu bei pomidorais ir agurkais,
    – "moteriška porcija" žaliųjų žirnelių makaronai su kalnu gražgarsčių, moliūgų gabaliukais ir moliūgų a la pesto, graikiniais riešutais ir salotomis šalia.
    Baltyminiai makaronai be glitimo

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 317kcal (16%)Angliavandeniai: 47gBaltymai: 10gRiebalai: 14gSočiosios riebalų rūgštys: 3gCholesterolis: 12mgNatris: 110mgKalis: 1386mg (69%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 39964µg (4996%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 80mg (100%)Vitaminas E: 5mg (42%)Vitaminas K: 6µg (8%)Kalcis: 270mg (34%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 116µg (58%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 151mg (40%)Fosforas: 229mg (33%)Selenas: 5µg (9%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje, Orkaitėje, ​Virta
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!