Blynai iš pilno grūdo kvietinių miltų be kiaušinių ir pieno

Receptą įkėlė:IrvydaSudėtingumas:Lengvas
Įvertinkite:

Pusryčiams arba pietums, pasilepinti.

Receptas iš www.sveikiproduktai.lt adaptuotas pagal “Sulieknėk sveikai” 🙂
Foto - Natalija Masevičienė

Kiekis1 porcija

Ingredientai:

 60 g nesijotų (pilno grūdo) kvietinių miltų
 100 g vandens
 5 g nerafinuoto cukranendrių cukraus, o dar geriau atitinkamą kiekį ryžių ar agavo sirupo
 5 g druskos, smulkios, geriausia natūralios, pvz. Himalajų
 5 g šalto spaudimo aliejaus kepimui (geriausiai kokoso). Jį galima pakeisti lydytu sviestu, bet tokiu atveju blynai bus riebesni.

Paruošimas:

1

Vandenyje ištirpiname cukrų (ar sirupą) ir druską.

2

Suberiame miltus ir gerai išmaišome tešlą.

3

Leidžiame tešlai pastovėti keletą minučių.

4

Įdedame kelis šaukštus riebalų ir vėl gerai išmaišome.

5

Kepame blynus keptuvėje. Pirmus blynus kepame vėsioje keptuvėje. Kol gražiai pagelsta abi blyno pusės.

Maistinė vertė

Kiekis porcijoje
Kalorijos 284

Kategorija:, Gaminimo būdas:

Ingredientai

 60 g nesijotų (pilno grūdo) kvietinių miltų
 100 g vandens
 5 g nerafinuoto cukranendrių cukraus, o dar geriau atitinkamą kiekį ryžių ar agavo sirupo
 5 g druskos, smulkios, geriausia natūralios, pvz. Himalajų
 5 g šalto spaudimo aliejaus kepimui (geriausiai kokoso). Jį galima pakeisti lydytu sviestu, bet tokiu atveju blynai bus riebesni.

Gaminimo eiga

1

Vandenyje ištirpiname cukrų (ar sirupą) ir druską.

2

Suberiame miltus ir gerai išmaišome tešlą.

3

Leidžiame tešlai pastovėti keletą minučių.

4

Įdedame kelis šaukštus riebalų ir vėl gerai išmaišome.

5

Kepame blynus keptuvėje. Pirmus blynus kepame vėsioje keptuvėje. Kol gražiai pagelsta abi blyno pusės.

Blynai iš pilno grūdo kvietinių miltų be kiaušinių ir pieno