Bolivinė balanda su feta sūriu

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Lengvas
Įvertinkite:

Labai gardi ir greitai paruošiama košė, nuotraukos autorė ją dar gardino dilgėlių šakele. Nuotrauką atsiuntė Jolanta Kardelytė‎. Ačiū, kad dalinatės.

Išeiga:1 gaminimui
Pasiruošimas10 min.Gaminimas15 min.Iš viso25 min.

Ingredientai:

 65 g bolivinės balandos kruopos
 20 g feta sūris
 0,50 g druska

Paruošimas:

1

Vakare perplauname bolivinės balandos kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.

2

Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.

3

Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas iki 5 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.

4

Pagamintą bolivinės balandos košę pagardiname feta sūriu ir išmaišome. Skanaus!

Ingredientai

 65 g bolivinės balandos kruopos
 20 g feta sūris
 0,50 g druska

Gaminimo eiga

1

Vakare perplauname bolivinės balandos kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.

2

Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.

3

Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas iki 5 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.

4

Pagamintą bolivinės balandos košę pagardiname feta sūriu ir išmaišome. Skanaus!

Bolivinė balanda su feta sūriu
0 0 vote
Article Rating