Greitai paruošiama ir skani košė. Būtinai pabandykite pusryčiams. Nenusivilsite.
Bolivinės balandos košė su avokadu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 60 g bolivinės balandos kynvos
- 30 g avokado
Paruošimas
- Vakare perplauname bolivinės balandos kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, o ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) užverdame.
- Vos užvirus išjungiame ir paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas, priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas iki 5 min. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Pagamintą bolivinės balandos košę pagardiname smulkintu avokadu ir išmaišome. Skanaus!
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 269kcal (13%)Angliavandeniai: 41gBaltymai: 9gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 5mgKalis: 483mg (24%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 3mg (4%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 6µg (8%)Kalcis: 28mg (4%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 135µg (68%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 127mg (34%)Fosforas: 290mg (41%)Selenas: 5µg (9%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Giedrė Renevė