Bolivinės balandos košė su daržovėmis susukta į nori lapą

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Vidutiniškas
Įvertinkite:

Šias kruopas, taip paruoštas, galėčiau valgyti kiekvieną rytą. Nes variantų begalė, o skonis puikus. Rašo idėjos ir nuotraukos autorė Audronė Mackevičienė.

Išeiga:1 gaminimui
Pasiruošimas10 min.Gaminimas20 min.Iš viso30 min.

Ingredientai:

 65 g bolivinės balandos kruopos (balta ir juoda)
 1 vnt morka
 0,50 vnt svogūnas (galva)
 0,50 vnt paprika
 1 vnt sauja špinatai
 druska
 5 g kokoso aliejus
 aštriųjų paprikų milteliai
  balzamiko actas

Paruošimas:

1

Vakare perplauname bolivinės balandos kruopas (šiuo atveju mišinys juoda-balta) šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.

2

Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.

3

Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas iki 5 min. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.

4

Ant kokosų aliejaus pakepiname smulkintas morkas, svogūnus. pakepusius sumaišome su bolivine balanda.

5

Ant jūros dumblių lapų paskleidžiame kruopas, dedame papriką ir smulkintus špinatus. Gardiname aštriųjų paprikų milteliais ir purškiamu balzamiko actu. Susukame ir valgome.

Ingredientai

 65 g bolivinės balandos kruopos (balta ir juoda)
 1 vnt morka
 0,50 vnt svogūnas (galva)
 0,50 vnt paprika
 1 vnt sauja špinatai
 druska
 5 g kokoso aliejus
 aštriųjų paprikų milteliai
  balzamiko actas

Gaminimo eiga

1

Vakare perplauname bolivinės balandos kruopas (šiuo atveju mišinys juoda-balta) šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.

2

Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.

3

Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas iki 5 min. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.

4

Ant kokosų aliejaus pakepiname smulkintas morkas, svogūnus. pakepusius sumaišome su bolivine balanda.

5

Ant jūros dumblių lapų paskleidžiame kruopas, dedame papriką ir smulkintus špinatus. Gardiname aštriųjų paprikų milteliais ir purškiamu balzamiko actu. Susukame ir valgome.

Bolivinės balandos košė su daržovėmis susukta į nori lapą