Bolivinės balandos košė su kietuoju sūriu

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Lengvas
Įvertinkite:

Bolivinė balanda (vadinama kinva) yra puikus ne tik angliavandenių, bet ir baltymų šaltinis. Labai skani košė ir greitai paruošiama, rašo Giedrė Renevė, kuri atsiuntė nuotrauką šiam receptui. Ačiū, kad dalinatės.

Išeiga:1 gaminimui
Pasiruošimas10 min.Gaminimas15 min.Iš viso25 min.

Ingredientai:

 55 g bolivinė balanda
 15 g kietasis sūris

Paruošimas:

1

Vakare perplauname bolivinės balandos kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, o ryte gaminimo laikas trumpesnis.

2

Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) užverdame.

3

Vos užvirus išjungiame ir paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas, priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas iki 5 min. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.

4

Pagamintą bolivinės balandos košę pagardiname tarkuotu kietuoju sūriu, išmaišome. Skanaus.

Maistinė vertė

Kiekis 1


Kiekis porcijoje
Kalorijos 262

Ingredientai

 55 g bolivinė balanda
 15 g kietasis sūris

Gaminimo eiga

1

Vakare perplauname bolivinės balandos kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, o ryte gaminimo laikas trumpesnis.

2

Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) užverdame.

3

Vos užvirus išjungiame ir paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas, priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas iki 5 min. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.

4

Pagamintą bolivinės balandos košę pagardiname tarkuotu kietuoju sūriu, išmaišome. Skanaus.

Bolivinės balandos košė su kietuoju sūriu