Bolivinių balandų salotos su sėklomis ir grybais

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Lengvas
Įvertinkite:

Sonata Jadeškienė atsiuntė nuotrauką šiam receptui, ačiū.

Išeiga:1 gaminimui
Pasiruošimas10 min.Gaminimas15 min.Iš viso25 min.

Ingredientai:

 40 g bolivinių balandų kruopos
 12 g saulėgrąžų sėklos
 12 g moliūgo sėklos
 110 g rudieji pievagrybiai (žali arba pakepinti)
 9 g ypač tyras alyvuogių aliejus (1,5 a.š.)
 kalendra, saujelė
 druskos, pipirų, svogūnų laiškų, petražolių, pagal skonį

Paruošimas:

1

Vakare perplauname bolivinės balandos kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.

2

Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.

3

Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas iki 5 min. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.

4

Išvirusias bolivines balandas pagardiname sėklomis, prieskoniais ir smulkintais pievagrybiais (juos galime pakepinti trumpai ant nedidelio kiekio lydyto sviesto keptuvėj, bet nebūtina). Skanaus.

Maistinė vertė

Kiekis 1


Kiekis porcijoje
Kalorijos 437

Ingredientai

 40 g bolivinių balandų kruopos
 12 g saulėgrąžų sėklos
 12 g moliūgo sėklos
 110 g rudieji pievagrybiai (žali arba pakepinti)
 9 g ypač tyras alyvuogių aliejus (1,5 a.š.)
 kalendra, saujelė
 druskos, pipirų, svogūnų laiškų, petražolių, pagal skonį

Gaminimo eiga

1

Vakare perplauname bolivinės balandos kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.

2

Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.

3

Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas iki 5 min. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.

4

Išvirusias bolivines balandas pagardiname sėklomis, prieskoniais ir smulkintais pievagrybiais (juos galime pakepinti trumpai ant nedidelio kiekio lydyto sviesto keptuvėj, bet nebūtina). Skanaus.

Bolivinės balandos salotos su grybais