Bulvių "tapa" su špinatais, rozmarinu ir ciberžole (bulvių užkandis)

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Vidutiniškas
Įvertinkite:

Bulvės - pats puikiausias šaltojo laikotarpio produktas. Bulvės tokios universalios, kad iš jų galima pagaminti begalę paprastų, bet skanių patiekalų.
Vienas tokių yra šis - bulvių 'tapa'. Vieną panašią esu ragavusi Sevilijoje, tad bandžiau 'atgaminti' jos neapsakomą skonį, manau man gan gerai pavyko. Rūkyta paprika kvepianti bulvių 'tapa' su organiškais špinatais, pomidorais, pomidorų tyre, česnakais, šiek tiek kokosų pienu bei rozmarinais. Tiesiog dieviška. Rašo Donata Vaišnoraitė, kuri atsiuntė receptą ir fotografiją.

Išeiga:1 gaminimui
Pasiruošimas10 min.Gaminimas20 min.Iš viso30 min.

Ingredientai:

 180 g mažos bulvės
 100 g špinatų lapeliai
 50 ml kokosų pienas (arba pagal poreikį)18 proc. riebumo
 3 skiltelės česnako
 2 laiškai svogūno
 2 a. š. pomidorų pasta
 2 a. š. rūkyta paprika
 1 a. š. smulkintas rozmarinas
 1 a. š. ciberžolė
 Prieskoniai: džiovinta paprika, smulkinta kalendra
 0,50 a. š. lydytas sviestas arba tinkami augaliniai riebalai kepimui
 Druska bei pipirai pagal skonį

Paruošimas:

1

Išsiverdame bulves. Neperverdame, turi likti šiek tiek traškios. Apie 10 min.

2

Puode ant lydyto sviesto pakepame česnaką, svogūnlaiškius bei smulkintą rozmariną.

3

Dedame pomidorų pastą, išvirtas bulves, rūkytą papriką, druską, pipirus bei špinatus. Viską gerai permaišome.

4

Supilame kokosų pieną ir viską gerai pakaitiname apie 2 minutes.

5

Paruoštą patiekalą pabarstome ciberžole bei džiovintos paprikos gabaliukais. Skanaus.

Kategorija:, Gaminimo būdas:, Dieta, Produktai:,

Ingredientai

 180 g mažos bulvės
 100 g špinatų lapeliai
 50 ml kokosų pienas (arba pagal poreikį)18 proc. riebumo
 3 skiltelės česnako
 2 laiškai svogūno
 2 a. š. pomidorų pasta
 2 a. š. rūkyta paprika
 1 a. š. smulkintas rozmarinas
 1 a. š. ciberžolė
 Prieskoniai: džiovinta paprika, smulkinta kalendra
 0,50 a. š. lydytas sviestas arba tinkami augaliniai riebalai kepimui
 Druska bei pipirai pagal skonį

Gaminimo eiga

1

Išsiverdame bulves. Neperverdame, turi likti šiek tiek traškios. Apie 10 min.

2

Puode ant lydyto sviesto pakepame česnaką, svogūnlaiškius bei smulkintą rozmariną.

3

Dedame pomidorų pastą, išvirtas bulves, rūkytą papriką, druską, pipirus bei špinatus. Viską gerai permaišome.

4

Supilame kokosų pieną ir viską gerai pakaitiname apie 2 minutes.

5

Paruoštą patiekalą pabarstome ciberžole bei džiovintos paprikos gabaliukais. Skanaus.

Bulvių “tapa” su špinatais, rozmarinu ir ciberžole