Burnočių sėklų košė su pesto padažu

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Lengvas
Įvertinkite:

Košė buvo skani ir greitai paruošiama pusryčiams, rašo Jolanta Kardelytė, kuri atsiuntė nuotrauką receptui.

Išeiga:1 gaminimui
Pasiruošimas10 min.Gaminimas15 min.Iš viso25 min.

Ingredientai:

 65 g burnočių sėklos
 10 g pesto padažas
 0,50 g druska

Paruošimas:

1

Vakare perplauname burnočių sėklas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.

2

Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.

3

Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 10-15 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.

4

Pagamintą burnočių sėklų košę pagardiname pesto padažu ir išmaišome.
Skanaus!

Maistinė vertė

Kiekis porcijoje
Kalorijos 280

Ingredientai

 65 g burnočių sėklos
 10 g pesto padažas
 0,50 g druska

Gaminimo eiga

1

Vakare perplauname burnočių sėklas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.

2

Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.

3

Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 10-15 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.

4

Pagamintą burnočių sėklų košę pagardiname pesto padažu ir išmaišome.
Skanaus!

Burnočių sėklų košė su pesto padažu
0 0 vote
Article Rating