Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Lengvas
Įvertinkite:

Labai skani košė pusryčiams. Nuotrauką atsiuntė Donata Jokšienė.

Išeiga:1 gaminimui
Pasiruošimas10 min.Gaminimas15 min.Iš viso25 min.

Ingredientai:

 65 g burnočių sėklos
 15 g kietasis sūris
 0,50 g druska

Paruošimas:

1

Vakare perplauname burnočių sėklas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.

2

Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.

3

Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.

4

Pagamintą burnočių sėklų košę pagardiname sutarkuotu sūriu ir išmaišome. Skanaus!

Maistinė vertė

Kiekis 1


Kiekis porcijoje
Kalorijos 295

Ingredientai

 65 g burnočių sėklos
 15 g kietasis sūris
 0,50 g druska

Gaminimo eiga

1

Vakare perplauname burnočių sėklas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.

2

Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.

3

Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.

4

Pagamintą burnočių sėklų košę pagardiname sutarkuotu sūriu ir išmaišome. Skanaus!

Burnočių sėklų košė su sūriu