Burokėlių duona

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Vidutiniškas
Įvertinkite:

Tobula, tobula duona. Rašo Audronė Mackevičienė, kuri pasidalino receptu ir atsiuntė nuotrauką
Valgėm su vyru, net jam ji labai patiko. Vakar kai kepiau juokėsi, šiandien nunešiau gabalėlį paskanaut, sako ko tiek mažai, gal jau gaila...
Kepiau duonelę iš vakaro.
Išnešiau šaltai pastovėti iki ryto susukusi į kepimo popierių ir apklojusi virtuviniu rankšluostėliu.
Valgėm su sviestu ir traiškytu česnaku, man dar ir pomidoras labai tiko į draugiją.
Duoną galima supjaustyti plonom riekėm, ji netrupa.
Kepsiu, kepsiu ir dar kartą kepsiu.

Kiekis1 porcija
Pasiruošimas20 min.Gaminimas1 hr 30 min.Iš viso1 hr 50 min.

Ingredientai:

 250 g burokėliai
 250 g pilno grūdo avižų dribsniai
 50 g pilno grūdo avižų miltai
 2 v. š. gysločio luobelės
 2 v. š. ispaninio šalavijo sėklos
 2 v. š. juodojo sezamo sėklos
 2 v. š. žemės riešutai
 3 v. š. saulėgražų sėklos
 400 ml kefyras
 1 a. š. kepimo milteliai
 1 a. š. druska

Paruošimas:

1

Riešutai ir saulėgražos mirkytos ir gerai nuplautos.
Prieš pamerkiant, įdėti sodos šaukštelį į vandenį, praplauti riešutus ir saulėgrąžas. Po to plaunama švariu vandeniu ir palikti mirkti.

2

Kepimo miltelius nusigesiname kefyre, išmaišome.

3

Smulkiai tarkuotus burokėlius, sausus ir mirkytus produktus, kefyrą su kepimo milteliais, sumaišome dubenyje.

4

Įkaitiname orkaitę iki 170° C.

5

Į kepimo popieriumi išklotą formą, sukrečiame masę, kepame valandą su pūtimo funkcija. Patikrinti pagaliuku, jeigu pagaliukas sausas, duona yra iškepusi.

6

Iškepusios duonos paviršių aptepti šaltu vandeniu tuomet pluta žvilgės.

Ingredientai

 250 g burokėliai
 250 g pilno grūdo avižų dribsniai
 50 g pilno grūdo avižų miltai
 2 v. š. gysločio luobelės
 2 v. š. ispaninio šalavijo sėklos
 2 v. š. juodojo sezamo sėklos
 2 v. š. žemės riešutai
 3 v. š. saulėgražų sėklos
 400 ml kefyras
 1 a. š. kepimo milteliai
 1 a. š. druska

Gaminimo eiga

1

Riešutai ir saulėgražos mirkytos ir gerai nuplautos.
Prieš pamerkiant, įdėti sodos šaukštelį į vandenį, praplauti riešutus ir saulėgrąžas. Po to plaunama švariu vandeniu ir palikti mirkti.

2

Kepimo miltelius nusigesiname kefyre, išmaišome.

3

Smulkiai tarkuotus burokėlius, sausus ir mirkytus produktus, kefyrą su kepimo milteliais, sumaišome dubenyje.

4

Įkaitiname orkaitę iki 170° C.

5

Į kepimo popieriumi išklotą formą, sukrečiame masę, kepame valandą su pūtimo funkcija. Patikrinti pagaliuku, jeigu pagaliukas sausas, duona yra iškepusi.

6

Iškepusios duonos paviršių aptepti šaltu vandeniu tuomet pluta žvilgės.

Burokėlių duona