Tobula, tobula duona. Galima valgyti su sviestu ir traiškytu česnaku, pomidoras taip pat labai tinka į draugiją. Duoną galima supjaustyti plonomis riekėmis, ji netrupa.
Burokėlių duona recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.85 balsų
Pasiruošimas 20 min.
Gaminimas 1 hour 30 min.
Iš viso 1 hour 50 min.
Kategorija Pusryčiams, Sumuštiniai, Užkandžiai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 10 porcijos
Porcijoje 205 kcal

Ingredientai
  

  • 400 ml kefyro
  • 250 g burokėlių
  • 250 g avižų dribsnių pilno grūdo
  • 50 g avižų miltų pilno grūdo
  • 3 v. š. saulėgražų sėklų
  • 2 v. š. gysločio luobelės
  • 2 v. š. ispaninio šalavijo sėklų čija
  • 2 v. š. juodojo sezamo sėklų
  • 2 v. š. žemės riešutų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 1 a. š. druskos

Paruošimas
 

  • Riešutai ir saulėgražos mirkytos ir gerai nuplaunamos.
  • Prieš pamerkiant, įdėti sodos šaukštelį į vandenį, praplauti riešutus ir saulėgrąžas.
  • Po to plaunama švariu vandeniu ir palikti mirkti.
  • Kepimo miltelius nusigesiname kefyre, išmaišome.
  • Smulkiai tarkuotus burokėlius, sausus ir mirkytus produktus, kefyrą su kepimo milteliais, sumaišome dubenyje.
  • Įkaitiname orkaitę iki 170° C.
  • Į kepimo popieriumi išklotą formą, sukrečiame masę, kepame valandą su pūtimo funkcija.
  • Patikrinti pagaliuku, jeigu pagaliukas sausas, duona yra iškepusi.
  • Iškepusios duonos paviršių aptepti šaltu vandeniu tuomet pluta žvilgės.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 205kcal (10%)Angliavandeniai: 28gBaltymai: 8gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 2gCholesterolis: 5mgNatris: 325mgKalis: 257mg (13%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 124µg (16%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas D: 16µg (320%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 134mg (17%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 52µg (26%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 76mg (20%)Fosforas: 206mg (29%)Selenas: 13µg (24%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pusryčiams, Sumuštiniai, Užkandžiai
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė: Audronė Mackevičienė
4.5 10 votes
Patiko? Įvertinkite!