Viena šakninė daržovė, kurią galėčiau valgyti ir valgyti yra senas geras burokėlis. Keptas, virtas ar šviežias – mano virtuvėje jis dominuoja. O kodėl nepabandžius ir pasigaminus humuso su termiškai neapdorotu burokėliu? Jūs dar nebandėte? Pats laikas tai padaryti. Receptas – kaip 2 x 2 – paprastas!
Burokėlių humusas recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 15 min.
Kategorija Užkandžiai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 8 porcijos
Porcijoje 103 kcal

Ingredientai
  

  • 250 g avinžirnių virtų
  • 100 ml skysčio nuo avinžirnių
  • 2 burokėlių termiškai neapdorotų
  • 2,5 v. š. sezamų sėklų pastos tahini
  • 2 skiltelės česnako
  • alyvuogių aliejaus arba kitokio kokybiško
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Visi recepto ingredientai sudedami į maisto kombainą. Paspaudžiame start mygtuką ir laukiame kol technika atliks savo darbą. Jeigu norite šilkinio humuso, nuvalykite odeles nuo avinžirnių ir trinkite kombaine kiek ilgiau.
  • Humusą galite apibarstyti smulkintomis petražolėmis ar kalendros lapais, sezamo sėklytėmis.
  • Truputis čili pipirų taip pat nepakenks, o suteiks išskirtinio skonio.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 103kcal (5%)Angliavandeniai: 14gBaltymai: 4gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 43mgKalis: 251mg (13%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 22µg (3%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 3mg (4%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 30mg (4%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 105µg (53%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 29mg (8%)Fosforas: 107mg (15%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Užkandžiai
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!