Daržovių blyneliai su avinžirnių miltais

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Vidutiniškas
Įvertinkite:

Skanaus linki recepto autorė – Lijana. Patiekalą taip pat gamino ir nuotrauką atsiuntė Regina Makauskienė‎. Jos komentaras: "Gaminau tiksliai pagal receptą. Avinžirnius susimaliau pati. Labai skanu, net nesitikėjau. Kartosiu!"

Išeiga:1 gaminimui
Pasiruošimas15 min.Gaminimas20 min.Iš viso35 min.

Ingredientai:

 4 v. š. avinžirnių miltai
 0,50 a. š. kepimo milteliai
 60 g kiaušinis (1 vnt)
 12 vidutinio dydžio morkos
 30 g poras arba svogūnų laiškai
  mažos cukinijos
 0,50 vidutinio dydžio saldžios bulvės (batatos), jei neturite – pakeiskite paprasta bulve
 5 g lydytas sviestas
 5 g krapai
 vanduo
 druska
 pipirai
 ciberžolė
 karis
 kuminas
 kardamonas
 raudonėlis
 čili milteliai – nebūtina

Paruošimas:

1

Iš avinžirnių miltų, kepimo miltelių ir vandens užmaisyti blynų tešlą, gautą masę pagardiname druska. Ji turi
būti tirštos grietinės konsistencijos, nes, sudėjus daržoves, tešla suskystės.

2

Į vieną dubenį sutarkuojame morkas, cukiniją, batatą, smulkiai supjaustome porą, krapus, įmušame kiaušinį, suberiame prieskonius ir viską gerai ismaišome.

3

Viename dubenyje sumaišome daržoves su tešla.

4

Keptuvėje įkaitiname lydytą sviestą ir iš gautos masės kepame blynus, kol šie gražiai apskrunda.

5

Valgome su šviežiomis daržovėmis su padažu (smaišome naturalų jogurtą, citrinos sultis, 0,5 a.š. cukraus ir smulkintas mėtas) arba užsigerdami raugintomis pasukomis. Skanaus.

Kategorija:, Gaminimo būdas:Dieta, , Produktai:,

Ingredientai

 4 v. š. avinžirnių miltai
 0,50 a. š. kepimo milteliai
 60 g kiaušinis (1 vnt)
 12 vidutinio dydžio morkos
 30 g poras arba svogūnų laiškai
  mažos cukinijos
 0,50 vidutinio dydžio saldžios bulvės (batatos), jei neturite – pakeiskite paprasta bulve
 5 g lydytas sviestas
 5 g krapai
 vanduo
 druska
 pipirai
 ciberžolė
 karis
 kuminas
 kardamonas
 raudonėlis
 čili milteliai – nebūtina

Gaminimo eiga

1

Iš avinžirnių miltų, kepimo miltelių ir vandens užmaisyti blynų tešlą, gautą masę pagardiname druska. Ji turi
būti tirštos grietinės konsistencijos, nes, sudėjus daržoves, tešla suskystės.

2

Į vieną dubenį sutarkuojame morkas, cukiniją, batatą, smulkiai supjaustome porą, krapus, įmušame kiaušinį, suberiame prieskonius ir viską gerai ismaišome.

3

Viename dubenyje sumaišome daržoves su tešla.

4

Keptuvėje įkaitiname lydytą sviestą ir iš gautos masės kepame blynus, kol šie gražiai apskrunda.

5

Valgome su šviežiomis daržovėmis su padažu (smaišome naturalų jogurtą, citrinos sultis, 0,5 a.š. cukraus ir smulkintas mėtas) arba užsigerdami raugintomis pasukomis. Skanaus.

Daržovių blyneliai su avinžirnių miltais