Desertas iš migdolų, datulių, kokoso drožlių ir pieno - be laktozės ir gliuteno

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Vidutiniškas
Įvertinkite:

Receptas (8 porcijos), pakankamai greitai paruošiamas, puikios sudėties desertas.
Receptą bei nuotrauką atsiuntė Vilma Karveliene‎. Ačiū, kad dalinatės.

Išeiga:1 gaminimui
Pasiruošimas15 min.Gaminimas20 min.Iš viso35 min.

Ingredientai:

Pagrindui:
 115 g migdolų miltai (recepte naudoti migdolų miltus, rupaus malimo)
 45 g datulės (be kauliukų)
 25 g kokoso drožlės
 15 g kokosų aliejus
 10 g kakava
Kremas:
 250 g kokosų pienas 23 proc.
 200 g juodasis šokoladas
 1 v. š. klevų sirupas

Paruošimas:

1

Migdolų miltus, kokoso drožles, datules, kakavą ir ištirpintą kokoso aliejų sutrinti maisto smulkintuvu.

2

Gautą masę paskirstyti nedidelėje torto formoje (autorė naudojo 15,5 cm diametro torto formą) ir gerai suspausti suformuojant pyrago dugną bei kraštus.
Palikti šaldiklyje 10-15 minučių.

Įdaro paruošimas:
3

Kokoso pieną su klevų sirupu pašildyti iki užvirimo.

4

Tuomet pašildytą kokosų pieno iš klevų sirupo mišinį supilti ant susmulkinto šokolado ir palaukti 30 sekundžių. Tada sukamaisias judesiais išmaišyti iki blizgios masės.

5

Ištraukti sustingusį pagrindą iš šaldiklio. Ant jo supilti paruoštą įdarą.

6

Dėti į šaldytuvą ir palaikyti per naktį kol sustings. Papuošta uogomis prieš patiekiant. Skanaus.

Ingredientai

Pagrindui:
 115 g migdolų miltai (recepte naudoti migdolų miltus, rupaus malimo)
 45 g datulės (be kauliukų)
 25 g kokoso drožlės
 15 g kokosų aliejus
 10 g kakava
Kremas:
 250 g kokosų pienas 23 proc.
 200 g juodasis šokoladas
 1 v. š. klevų sirupas

Gaminimo eiga

1

Migdolų miltus, kokoso drožles, datules, kakavą ir ištirpintą kokoso aliejų sutrinti maisto smulkintuvu.

2

Gautą masę paskirstyti nedidelėje torto formoje (autorė naudojo 15,5 cm diametro torto formą) ir gerai suspausti suformuojant pyrago dugną bei kraštus.
Palikti šaldiklyje 10-15 minučių.

Įdaro paruošimas:
3

Kokoso pieną su klevų sirupu pašildyti iki užvirimo.

4

Tuomet pašildytą kokosų pieno iš klevų sirupo mišinį supilti ant susmulkinto šokolado ir palaukti 30 sekundžių. Tada sukamaisias judesiais išmaišyti iki blizgios masės.

5

Ištraukti sustingusį pagrindą iš šaldiklio. Ant jo supilti paruoštą įdarą.

6

Dėti į šaldytuvą ir palaikyti per naktį kol sustings. Papuošta uogomis prieš patiekiant. Skanaus.

Desertas iš migdolų, datulių, kokoso drožlių ir pieno