Dilgėlių ir kopūstų salotos su agurkais

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Lengvas
Įvertinkite:

Labai greitai paruošiamos salotos, papildomai prie recepto pridėjau dar ir kelis kiaulpienių lapelius. Rašo nuotraukos autorė Jolanta Kardelytė.

Išeiga:1 gaminimui
Pasiruošimas10 min.Gaminimas10 min.Iš viso20 min.

Ingredientai:

 120 g agurkai
 80 g baltagūžiai kopūstai
 40 g jaunų dilgėlių lapeliai
 10 g ypač tyras alyvuogių aliejus (2 a.š.)
 druska, šviežūs arba šaldyti krapai, šviežiai malti juodieji pipirai, šviežiai spaustos citrinos sultys pagal skonį

Paruošimas:

1

Kopūstus sutrakuojame stambia („burokine“) tarka ir pagniaužome rankomis. Agurkus sutarkuojame šiaudeliais.

2

Dilgėles nuplikome karštu vandeniu ir susmulkiname.

3

Daržoves ir dilgėles sumaišome su aliejaus, citrinos sulčių ir prieskonių mišiniu. Skanaus.

Maistinė vertė

Kiekis 1


Kiekis porcijoje
Kalorijos 160

Ingredientai

 120 g agurkai
 80 g baltagūžiai kopūstai
 40 g jaunų dilgėlių lapeliai
 10 g ypač tyras alyvuogių aliejus (2 a.š.)
 druska, šviežūs arba šaldyti krapai, šviežiai malti juodieji pipirai, šviežiai spaustos citrinos sultys pagal skonį

Gaminimo eiga

1

Kopūstus sutrakuojame stambia („burokine“) tarka ir pagniaužome rankomis. Agurkus sutarkuojame šiaudeliais.

2

Dilgėles nuplikome karštu vandeniu ir susmulkiname.

3

Daržoves ir dilgėles sumaišome su aliejaus, citrinos sulčių ir prieskonių mišiniu. Skanaus.

Dilgėlių ir kopūstų salotos su agurkais
0 0 vote
Article Rating