Duona be glitimo

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Pažengusiems
Įvertinkite:

P.S. Vienas miltų rūšis galima keisti kitomis, mieles keisti raugu.
Šaltinis: Livinn

Išeiga:1 gaminimui
Pasiruošimas10 min.Gaminimas40 min.Iš viso50 min.

Ingredientai:

 45 g sorų kruopos (1/4 puodelio) ,
 1 v. š. grūstos chia sėklos,
 1 a. š. grūstos chia sėklos,
 4 a. š. aktyvios mielės,
 1 a. š. nerafinuotas cukranendrių cukrus
 140 g ir dar šiek tiek miltavimui pilno grūdo ryžių miltai,
 105 g 3/4 puodelio kynvos miltai,
 70 g 1/2 puodelio posmilgės miltai (galima keisti į grikių ar sojos miltus)
 40 g 1/4 puodelio bulvių krakmolas
 35 g 1/3 puodelio migdolų miltai
 3 v. š. tapijokos miltai
 1 v. š. aguonos
 1 v. š. sezamų sėklos
 1 v. š. pankolio sėklos
 2 a. š. druska
 2 vnt kambario temperatūros kiaušiniai
 2 v. š. medus
 5 v. š. verdantis vanduo
 185 ml vanduo 45ºC temperatūros (3/4 puodelio)

Paruošimas:

1

Mažame inde sumaišyti soras su 3 šaukštais verdančio vandens. Palikti 15 min.

2

Kitame mažame indelyje sumaišyti chia sėklas su likusiais 2 šaukštais verdančio vandens.

3

Dar kitame – mielės, cukrus ir šiltas vanduo. Palikti 10 min.

4

Kas liko (išskyrus kiaušinius ir medų) sumaišyti dubenyje šaukštu arba mikseriu.

5

Sudėti į masę viską, soras prieš tai nusausinti, ir kiaušinius bei medų.

6

Sumaišyti lėta eiga 30 s. Tada dar greita eiga 1 min. Tešla turėtų išeiti tiršta ir lipni.

7

Suversti į skardą, pamiltuoti ryžių miltais, pridengti plastiko maišeliu ir palikti pakilti 45-60 min. Turėtų pakilti dvigubai.

8

Įkaitinti orkaitę iki 200ºC, kepti 10 min, tada sumažinti iki 180ºC ir kepti dar 30 min., kol paruduos. Patikrinti mediniu smeigtuku – tešla turi nelipti.

9

Iškepusią duoną palikti atvėsti skardoje 15 min., tada išimti ir palikti vėsti. Laikyti kambario temperatūroje suvyniotą į popierių iki 2 dienų arba sandariai suvyniotą užšaldyti šaldiklyje.

Ingredientai

 45 g sorų kruopos (1/4 puodelio) ,
 1 v. š. grūstos chia sėklos,
 1 a. š. grūstos chia sėklos,
 4 a. š. aktyvios mielės,
 1 a. š. nerafinuotas cukranendrių cukrus
 140 g ir dar šiek tiek miltavimui pilno grūdo ryžių miltai,
 105 g 3/4 puodelio kynvos miltai,
 70 g 1/2 puodelio posmilgės miltai (galima keisti į grikių ar sojos miltus)
 40 g 1/4 puodelio bulvių krakmolas
 35 g 1/3 puodelio migdolų miltai
 3 v. š. tapijokos miltai
 1 v. š. aguonos
 1 v. š. sezamų sėklos
 1 v. š. pankolio sėklos
 2 a. š. druska
 2 vnt kambario temperatūros kiaušiniai
 2 v. š. medus
 5 v. š. verdantis vanduo
 185 ml vanduo 45ºC temperatūros (3/4 puodelio)

Gaminimo eiga

1

Mažame inde sumaišyti soras su 3 šaukštais verdančio vandens. Palikti 15 min.

2

Kitame mažame indelyje sumaišyti chia sėklas su likusiais 2 šaukštais verdančio vandens.

3

Dar kitame – mielės, cukrus ir šiltas vanduo. Palikti 10 min.

4

Kas liko (išskyrus kiaušinius ir medų) sumaišyti dubenyje šaukštu arba mikseriu.

5

Sudėti į masę viską, soras prieš tai nusausinti, ir kiaušinius bei medų.

6

Sumaišyti lėta eiga 30 s. Tada dar greita eiga 1 min. Tešla turėtų išeiti tiršta ir lipni.

7

Suversti į skardą, pamiltuoti ryžių miltais, pridengti plastiko maišeliu ir palikti pakilti 45-60 min. Turėtų pakilti dvigubai.

8

Įkaitinti orkaitę iki 200ºC, kepti 10 min, tada sumažinti iki 180ºC ir kepti dar 30 min., kol paruduos. Patikrinti mediniu smeigtuku – tešla turi nelipti.

9

Iškepusią duoną palikti atvėsti skardoje 15 min., tada išimti ir palikti vėsti. Laikyti kambario temperatūroje suvyniotą į popierių iki 2 dienų arba sandariai suvyniotą užšaldyti šaldiklyje.

Duona be glitimo