Grikių blynai su varške ir špinatais

Receptą įkėlė:IrvydaSudėtingumas:Lengvas
Įvertinkite:

Puikus pietų pasirinkimas, bet puikiai tinka ir šeštadienio pusryčiams.

Foto - Sonata Jadeškienė

Kiekis1 porcija

Ingredientai:

 2 puodeliai virtų grikių. Geriausiai tinka brandinti. Jei virti - tai turi būti kietoki. Puikiai galite panaudoti likusias vakarykštės košės kruopas
 80 g varškės ar neriebaus varškės sūrio, geriausia naminio rikotos (riccota) sūrio
 šaldyti ar šviežūs špinatų lapai
 švieži ar šaldyti krapai
 2 kiaušiniai
 kvietiniai pilno grūdo miltai apvoliojimui
 3 skiltelės česnako
 žiupsnelis džiovintos aitrios paprikos miltelių
 druska

Paruošimas:

1

Viską sumaišome.

2

Suformuojame blynelius ir apvoliojame kvietiniuose viso grūdo dalių (pilno grūdo) miltuose.

3

Apkepiname nedideliame kiekyje lydyto sviesto.

Kategorija:, Gaminimo būdas:Produktai:,

Ingredientai

 2 puodeliai virtų grikių. Geriausiai tinka brandinti. Jei virti - tai turi būti kietoki. Puikiai galite panaudoti likusias vakarykštės košės kruopas
 80 g varškės ar neriebaus varškės sūrio, geriausia naminio rikotos (riccota) sūrio
 šaldyti ar šviežūs špinatų lapai
 švieži ar šaldyti krapai
 2 kiaušiniai
 kvietiniai pilno grūdo miltai apvoliojimui
 3 skiltelės česnako
 žiupsnelis džiovintos aitrios paprikos miltelių
 druska

Gaminimo eiga

1

Viską sumaišome.

2

Suformuojame blynelius ir apvoliojame kvietiniuose viso grūdo dalių (pilno grūdo) miltuose.

3

Apkepiname nedideliame kiekyje lydyto sviesto.

Grikių blynai su varške ir špinatais