Grikių duona be glitimo

Receptą įkėlė:Vaida Kurpienė
Įvertinkite:

Puikus atradimas! Tai - grikių duona be glitimo. Galbūt kaip tik rytojaus pusryčiams?

Grikių duona gali išsilaikyti kaip šviežia iki savaitės, laikoma duoninėje ar uždengta drobiniu rankšluosčiu.

Giedrė Renevė padariusi šią foto rašo: "Mano namuose ši duona taip ilgai neišbūna, o visi paragavę prašo recepto 😃pabandykit ir jūs!"

Kiekis1 porcija

Ingredientai:

 300 g nekepintų grikių
 50 g Ispaninio šalavijo sėklų
 1 a. š. druskos
 1 a. š. kmynų
 1,50 a. š. kepimo miltelių
 Mėgstamų sėklų (naudotos saulėgrąžų, moliūgo, sezamų)

Paruošimas:

1

2 valandoms užmerkiame grikius, kad suminkštėtų.

2

Taip pat 2 valandoms užmerkiame ispaninio šalavijo sėklas - užpilame jas 250 ml. vandens.

3

Po 2 valandų sutriname praskalautus grikius (kiek pavyksta - tiek), įmaišom brinkintas sėklas, kmynus, druską, mėgstamas sėklas, kepimo miltelius.

4

Gautą masę pilame į kepimo popieriumi išklotą kekso formą. Pabarstome viršų sėklomis ir pašauname į +180 C įkaitintą orkaitę 50 minučių.

5

Iškepusią duoną dailiai išimame iš formos ir ataušiname ant grotelių. Skanaus.

Kategorija:Gaminimo būdas:Dieta, Produktai:,

Ingredientai

 300 g nekepintų grikių
 50 g Ispaninio šalavijo sėklų
 1 a. š. druskos
 1 a. š. kmynų
 1,50 a. š. kepimo miltelių
 Mėgstamų sėklų (naudotos saulėgrąžų, moliūgo, sezamų)

Gaminimo eiga

1

2 valandoms užmerkiame grikius, kad suminkštėtų.

2

Taip pat 2 valandoms užmerkiame ispaninio šalavijo sėklas - užpilame jas 250 ml. vandens.

3

Po 2 valandų sutriname praskalautus grikius (kiek pavyksta - tiek), įmaišom brinkintas sėklas, kmynus, druską, mėgstamas sėklas, kepimo miltelius.

4

Gautą masę pilame į kepimo popieriumi išklotą kekso formą. Pabarstome viršų sėklomis ir pašauname į +180 C įkaitintą orkaitę 50 minučių.

5

Iškepusią duoną dailiai išimame iš formos ir ataušiname ant grotelių. Skanaus.

Grikių duona be glitimo