Receptą įkėlė:Vaida Kurpienė
Įvertinkite:

Išbandykite grikius pasigaminti kitaip nei esate pripratę! Lengvai pagaminami, maistingi ir labai skanūs grikių ir daržovių kotletukai pusryčiams arba pietums. Patiekta su termiškai neapdoroto burokėlio salotomis.
Recepto ir nuotraukos autorė Kristina Valaitienė.

Kiekis1 porcija

Ingredientai:

 Grikiai (patartina nekepinti);
 Morka;
 Svogūnas;
 Špinatai;
 Mėgiami prieskoniai;
 Grikių miltai.

Paruošimas:

1

Užmerkiame grikius (patartina mirkyti 8-12 val. šaltame vandenyje).

2

Išmirkusius grikius nusunkiame, perplauname šaltu vandeniu, šiek tiek sutriname.

3

Į grikius įtarkuojame morką, svogūną, įdedame smulkintų špinatų, mėgiamų prieskonių, grikių miltų kad sugertų drėgmę ir būtų galima formuoti kotletus.

4

Iš gautos masės formuojame kotletus, dedame į kepimo skardą.

5

Kepame 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.

Kategorija:, Gaminimo būdas:Produktai:

Ingredientai

 Grikiai (patartina nekepinti);
 Morka;
 Svogūnas;
 Špinatai;
 Mėgiami prieskoniai;
 Grikių miltai.

Gaminimo eiga

1

Užmerkiame grikius (patartina mirkyti 8-12 val. šaltame vandenyje).

2

Išmirkusius grikius nusunkiame, perplauname šaltu vandeniu, šiek tiek sutriname.

3

Į grikius įtarkuojame morką, svogūną, įdedame smulkintų špinatų, mėgiamų prieskonių, grikių miltų kad sugertų drėgmę ir būtų galima formuoti kotletus.

4

Iš gautos masės formuojame kotletus, dedame į kepimo skardą.

5

Kepame 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.

Grikių ir daržovių kotletai