Receptą įkėlė:IrvydaSudėtingumas:Lengvas
Įvertinkite:

Sveiki ir greiti pusryčiai.

Šaltinis: http://www.edenfoods.com/
Foto - Natalija Masevičienė

Kiekis1 porcija

Ingredientai:

 85 g grikių kruopos
 5 g petražolių
 0,50 g druskos

Paruošimas:

1

Vakare perplauname grikių kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.

2

Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.

3

Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 10-15 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.

4

Išvirtą košę sudėti į gilią lėkštę ir apibarstyti šviežiomis petražolėmis.

Maistinė vertė

Kiekis porcijoje
Kalorijos 309
% Paros norma *
Riebalai 1.2g2%
Angliavandeniai 68.2g23%
Baltymai 6.1g13%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Kategorija:, Gaminimo būdas:Produktai:

Ingredientai

 85 g grikių kruopos
 5 g petražolių
 0,50 g druskos

Gaminimo eiga

1

Vakare perplauname grikių kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.

2

Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.

3

Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 10-15 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.

4

Išvirtą košę sudėti į gilią lėkštę ir apibarstyti šviežiomis petražolėmis.

Grikių ir petražolių košė