Grikių košė su morkomis ir smidrais

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Lengvas
Įvertinkite:

Labai greitai pruošiama košė, puiki dienos pradžia. Įspūžiais dalinasi ir nuotrauką atsiuntė Vanda Jadvyga Unčiūrienė‎. Ačiū.

Išeiga:1 gaminimui
Pasiruošimas10 min.Gaminimas20 min.Iš viso30 min.

Ingredientai:

 65 g grikių kruopos
 30 g morkų
 30 g smidrų (šparagai)
 0,20 g druskos
 5 g lydyto sviesto

Paruošimas:

1

Vakare perplauname grikių kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.

2

Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.

3

Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 10-15 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.

4

Kol brinksta grikiai šiaudeliais pjaustytas morkas ir smidrus apkepiname ant lydyto sviesto 2 - 3 min. Neperkepti, kad liktų traškūs.

5

Į išbrinkusius grikius įmaišome kepintas morkas ir smidrus. Skanaus.

Ingredientai

 65 g grikių kruopos
 30 g morkų
 30 g smidrų (šparagai)
 0,20 g druskos
 5 g lydyto sviesto

Gaminimo eiga

1

Vakare perplauname grikių kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.

2

Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.

3

Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 10-15 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.

4

Kol brinksta grikiai šiaudeliais pjaustytas morkas ir smidrus apkepiname ant lydyto sviesto 2 - 3 min. Neperkepti, kad liktų traškūs.

5

Į išbrinkusius grikius įmaišome kepintas morkas ir smidrus. Skanaus.

Grikių košė su morkomis ir smidrais