Humusas - avinžirnių užtepėlė - sveiki receptai | Vaida Kurpienė

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Vidutiniškas
Įvertinkite:

Humusas - avinžirnių užtepėlė. Rytietiškas valgis puikiai tinkantis mums.

Nuotraukose klasikinis, avokado ir burokėlių humusas. Skanu:
- valgyti su daržovių pagaliukais,
- užsitepti ant sumuštinio vietoje sviesto,
- naudoti kaip padažą, itin tinka kruopų ir daržovių patiekalams praturtinti. Nuostabias foto padarė Julija Ivanauskienė, ačiū jai.

Išeiga:1 gaminimui
Pasiruošimas10 min.Gaminimas20 min.Iš viso30 min.

Ingredientai:

 250 g virtų avinžirnių, galima ir konservuotus, tik mirkyti ir virti yra sveikiau ir mažiau pilvą pučia
 2 v. š. tahini (sezamų pasta)
 2 v. š. citrinos sultys
 1 v. š. tyro alyvuogių aliejus
 2 a. š. skystis nuo avinžirnių
 0,50 a. š. druska
 pipirai
Burokėlių humusas:
 1 orkaitėje ar trumpai virtas burokėlis, sveikiausias variantas iki tyrelės sutrintas neapdorotas (žalias) burokėlis

Paruošimas:

Klasikinis humusas:
1

Visas sudėtines dalis suberiame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės.
Klasikinį humusą gaminame be burokėlių. Versijai su avokadu - vietoje burokėlio apie 100 g avokado

Humusas su avokadu:
2

Visas sudėtines dalis suberiame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės.
Su avokadu - 100 g avokado.

Humusas su burokėliu:
3

Visas sudėtines dalis ir smulkiai sutarkuotą burokėlį suberiame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės.

Laikymas
4

Laikykite sandariame indelyje šaldytuve iki 5 dienų. Bet geriau suvalgyti greičiau.

Ingredientai

 250 g virtų avinžirnių, galima ir konservuotus, tik mirkyti ir virti yra sveikiau ir mažiau pilvą pučia
 2 v. š. tahini (sezamų pasta)
 2 v. š. citrinos sultys
 1 v. š. tyro alyvuogių aliejus
 2 a. š. skystis nuo avinžirnių
 0,50 a. š. druska
 pipirai
Burokėlių humusas:
 1 orkaitėje ar trumpai virtas burokėlis, sveikiausias variantas iki tyrelės sutrintas neapdorotas (žalias) burokėlis

Gaminimo eiga

Klasikinis humusas:
1

Visas sudėtines dalis suberiame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės.
Klasikinį humusą gaminame be burokėlių. Versijai su avokadu - vietoje burokėlio apie 100 g avokado

Humusas su avokadu:
2

Visas sudėtines dalis suberiame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės.
Su avokadu - 100 g avokado.

Humusas su burokėliu:
3

Visas sudėtines dalis ir smulkiai sutarkuotą burokėlį suberiame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės.

Laikymas
4

Laikykite sandariame indelyje šaldytuve iki 5 dienų. Bet geriau suvalgyti greičiau.

Humusas klasikinis, humusas su avokadu ir burokėlių humusas
0 0 vote
Article Rating