Įdaryta cukinija su jautiena

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Lengvas
Įvertinkite:

"Išbandžiau ir šį receptą, tikrai kartosiu. Valgė visa šeima, visiems patiko, dar su salotų kalnu." rašo nuotraukos autorė Natalija Masevičienė.
Skanaus linki recepto autorė – Jolanta Z.

Išeiga:1 gaminimui
Pasiruošimas15 min.Gaminimas35 min.Iš viso50 min.

Ingredientai:

 100 g cukinijos
 100 g maltos jautienos
 40 g kiaušinis
 40 g svogūno
 10 g lydyto sviesto (ghi sviesto)
 50 g morkos
 1 g druskos
 0,50 g pipirų (malti)
 2 g čiobrelių
 2 g krapų
 2 g petražolių
 2 g raudonėlio
 2,50 g česnako

Paruošimas:

1

Nulupame cukiniją, supjaustome maždaug 2 cm. storio riekelėmis, išskobiame sėklas ir pagardiname druska, pipirais.

2

Maltą jautieną sumaišome su smulkiai pjaustytu svogūnu, kiaušiniu, druska ir kitais prieskoniais (išskyrus krapus ir čiobrelius).

3

Cukinijos žiedą užpildome malta mėsa ir apkepame keptuvėje su sviestu (ant nedidelės ugnies) iš abiejų pusių, kol apskrus.

4

Puode, įdėjus šaukštą lydyto sviesto, pakepame smulkintą svogūną, tarkuotą morką, susmulkintą česnako skiltelę, pagardiname druska ir pipirais.

5

Sudedame apkeptą cukiniją į puodą ir įpilame 2/3 vandens. Troškiname apie 30 min., kol cukinijos kraštai pradės irti. Pabaigoje įberiame smulkintų krapų, čiobrelių.

Maistinė vertė

Kiekis 1


Kiekis porcijoje
Kalorijos 374

Kategorija:, Gaminimo būdas:, DietaProduktai:,

Ingredientai

 100 g cukinijos
 100 g maltos jautienos
 40 g kiaušinis
 40 g svogūno
 10 g lydyto sviesto (ghi sviesto)
 50 g morkos
 1 g druskos
 0,50 g pipirų (malti)
 2 g čiobrelių
 2 g krapų
 2 g petražolių
 2 g raudonėlio
 2,50 g česnako

Gaminimo eiga

1

Nulupame cukiniją, supjaustome maždaug 2 cm. storio riekelėmis, išskobiame sėklas ir pagardiname druska, pipirais.

2

Maltą jautieną sumaišome su smulkiai pjaustytu svogūnu, kiaušiniu, druska ir kitais prieskoniais (išskyrus krapus ir čiobrelius).

3

Cukinijos žiedą užpildome malta mėsa ir apkepame keptuvėje su sviestu (ant nedidelės ugnies) iš abiejų pusių, kol apskrus.

4

Puode, įdėjus šaukštą lydyto sviesto, pakepame smulkintą svogūną, tarkuotą morką, susmulkintą česnako skiltelę, pagardiname druska ir pipirais.

5

Sudedame apkeptą cukiniją į puodą ir įpilame 2/3 vandens. Troškiname apie 30 min., kol cukinijos kraštai pradės irti. Pabaigoje įberiame smulkintų krapų, čiobrelių.

Įdaryta cukinija su jautiena