Taip įdarytas cukinijas valgys visa šeima. Šalia dar galite patiekti salotų.
Įdaryta cukinija su jautiena
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 100 g cukinijos
- 100 g jautienos maltos
- 50 g morkos
- 40 g kiaušinio
- 40 g svogūno
- 10 g lydyto sviesto
- 2,5 g česnako
- 2 g čiobrelių
- 2 g krapų
- 2 g petražolių
- 2 g raudonėlio
- 1 g druskos
- 0,5 g pipirų maltų
Paruošimas
- Nulupame cukiniją, supjaustome maždaug 2 cm. storio riekelėmis, išskobiame sėklas ir pagardiname druska, pipirais.
- Maltą jautieną sumaišome su smulkiai pjaustytu svogūnu, kiaušiniu, druska ir kitais prieskoniais (išskyrus krapus ir čiobrelius).
- Cukinijos žiedą užpildome malta mėsa ir apkepame keptuvėje su sviestu (ant nedidelės ugnies) iš abiejų pusių, kol apskrus.
- Puode, įdėjus šaukštą lydyto sviesto, pakepame smulkintą svogūną, tarkuotą morką, susmulkintą česnako skiltelę, pagardiname druska ir pipirais.
- Sudedame apkeptą cukiniją į puodą ir įpilame 2/3 vandens.
- Troškiname apie 30 min., kol cukinijos kraštai pradės irti.
- Pabaigoje įberiame smulkintų krapų, čiobrelių.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 225kcal (11%)Angliavandeniai: 8gBaltymai: 13gRiebalai: 16gSočiosios riebalų rūgštys: 7gCholesterolis: 121mgNatris: 315mgKalis: 402mg (20%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 4718µg (590%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 16mg (20%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 29µg (39%)Kalcis: 52mg (7%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 36µg (18%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 26mg (7%)Fosforas: 152mg (22%)Selenas: 14µg (25%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė: Jolanta Z. Nuotraukos autorė: Natalija Masevičienė
Gaminau šiandien pietums su vištienos krūtinėle smulkinta. Labai skanu.
Ačiū už receptą. Tikrai kartosim nekartą,net sveiko maisto nevalgančiam vyrui labai patiko skonis. 😍😍