Taip įdarytas cukinijas valgys visa šeima. Šalia dar galite patiekti salotų.
Įdaryta cukinija su jautiena recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 35 min.
Iš viso 50 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 225 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g cukinijos
  • 100 g jautienos maltos
  • 50 g morkos
  • 40 g kiaušinio
  • 40 g svogūno
  • 10 g lydyto sviesto
  • 2,5 g česnako
  • 2 g čiobrelių
  • 2 g krapų
  • 2 g petražolių
  • 2 g raudonėlio
  • 1 g druskos
  • 0,5 g pipirų maltų

Paruošimas
 

  • Nulupame cukiniją, supjaustome maždaug 2 cm. storio riekelėmis, išskobiame sėklas ir pagardiname druska, pipirais.
  • Maltą jautieną sumaišome su smulkiai pjaustytu svogūnu, kiaušiniu, druska ir kitais prieskoniais (išskyrus krapus ir čiobrelius).
  • Cukinijos žiedą užpildome malta mėsa ir apkepame keptuvėje su sviestu (ant nedidelės ugnies) iš abiejų pusių, kol apskrus.
  • Puode, įdėjus šaukštą lydyto sviesto, pakepame smulkintą svogūną, tarkuotą morką, susmulkintą česnako skiltelę, pagardiname druska ir pipirais.
  • Sudedame apkeptą cukiniją į puodą ir įpilame 2/3 vandens.
  • Troškiname apie 30 min., kol cukinijos kraštai pradės irti.
  • Pabaigoje įberiame smulkintų krapų, čiobrelių.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 225kcal (11%)Angliavandeniai: 8gBaltymai: 13gRiebalai: 16gSočiosios riebalų rūgštys: 7gCholesterolis: 121mgNatris: 315mgKalis: 402mg (20%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 4718µg (590%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 16mg (20%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 29µg (39%)Kalcis: 52mg (7%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 36µg (18%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 26mg (7%)Fosforas: 152mg (22%)Selenas: 14µg (25%)Cinkas: 3mg (30%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje, Troškinta
Recepto autorė: Jolanta Z. Nuotraukos autorė: Natalija Masevičienė
3 2 votes
Patiko? Įvertinkite!