Receptą įkėlė:Irvyda
Įvertinkite:Sudėtingumas:Lengvas

Užkandis vakarėliui.
Svečiams priimti geriausia paruošti tokius patiekalus, kad nereikėtų nei aiškintis, kad „sveikai“ valgome, nei išlaidauti. Be to, turi būti paprasta paruošti ir skanu.

Vienas tokių patiekalų vos iš 6 sudėtinių dalių feta įdaryti pievagrybiai. Skaitytoja Lina paragavusi rašė: " Kitą kartą darysiu kelias porcijas iš karto, nes vos iškepus dingo iš lėkštės"

Patiekalo kaina:
Patiekalo kaina santykinai maža. Apsipirkinėjau Maxima LT - rinkausi „Mažos kainos garantija“ prekes, kurios pažymėtos geltonos spalvos etiketėmis. Maniau, kad tai akcijinių produktų žymėjimas, dabar žinau, kad taip žymimos prekės, kurių kainos yra palygintos su kitų didžiųjų prekybos centrų ir pigiau šios prekės kitur nerasite- Maxima užtikrina mažą kainą.

Sudėtinės recepto dalys ir jų kaina [2019 m. spalio pabaigoje]:
- Feta sūris, pirkau pigiausią ir labai skanus buvo. Kaina 1,99 už 200 g. Naudojau tik 80 g, tai kaina patiekalui 0,8 eur. Fetos likutį naudosiu salotoms ir sveikiems sumuštiniams.
- 0,79 eur pievagrybiai – irgi su geltona etikete.
- Keli euro centai už prieskonius ir elektrą orkaitei.
Bendra patiekalo kaina: ~1,6 eur. Suvalgėme dviese, taigi porcija asmeniui po 0,8 eur.

Kartosiu 😊

Kiekis1 porcija
Pasiruošimas10 min.Gaminimas20 min.Iš viso30 min.

 250 g Pievagrybiai. Pirkau baltus, bet tinka ir rudi. Dydis, kad kepurėlė tilptų į vidutinio dydžio burną
 50 g Fetos sūrio
 Bazilikas šviežias, nuotraukoje matomam kiekiui naudojau 3 didelius lapelius
 Krapų žiupsnelis
 1 česnako skiltelė
 1 a. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
 1 v. š. natūralaus jogurto.

1

Išimame pievagrybių kotelius, juos vėliau galima panaudoti kiaušinienei ar sriubai sotesnei padaryti.

2

Išspaudžiame česnaką, sukapojame smulkiai žalumynus ir sumaišome su ypač tyru alyvuogių aliejumi arba jogurtu.

3

Sutriname fetą ir sumaišome su kitomis sudėtinėmis dalimis.

4

Įdarome grybus.

5

Pašauname į įkaitintą orkaitę +180 C. Kepame 10-20 minučių. Stebime pagal grybų vaizdą.

6

Ištraukiame ir valgome. Tirpsta burnoje – labai skanu. Mes vos nufotografavome ir lėkštėje po keleto minučių buvo tuščia. Labai skanu ir karštas, ir šaltas.

Kategorija:Gaminimo būdas:

Ingredientai

 250 g Pievagrybiai. Pirkau baltus, bet tinka ir rudi. Dydis, kad kepurėlė tilptų į vidutinio dydžio burną
 50 g Fetos sūrio
 Bazilikas šviežias, nuotraukoje matomam kiekiui naudojau 3 didelius lapelius
 Krapų žiupsnelis
 1 česnako skiltelė
 1 a. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
 1 v. š. natūralaus jogurto.

Gaminimo eiga

1

Išimame pievagrybių kotelius, juos vėliau galima panaudoti kiaušinienei ar sriubai sotesnei padaryti.

2

Išspaudžiame česnaką, sukapojame smulkiai žalumynus ir sumaišome su ypač tyru alyvuogių aliejumi arba jogurtu.

3

Sutriname fetą ir sumaišome su kitomis sudėtinėmis dalimis.

4

Įdarome grybus.

5

Pašauname į įkaitintą orkaitę +180 C. Kepame 10-20 minučių. Stebime pagal grybų vaizdą.

6

Ištraukiame ir valgome. Tirpsta burnoje – labai skanu. Mes vos nufotografavome ir lėkštėje po keleto minučių buvo tuščia. Labai skanu ir karštas, ir šaltas.

Įdaryti pievagrybiai