Puikiai pasisavinamas ir šioje mėsoje esantys baltymai, panašiai kaip vištienos. Tiesa, jautiena – kaloringesnė ir turi daugiau sočiųjų riebalų.
Jautienos mentė su pomidorais, morka, svogūnu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 30 min.
Iš viso 40 min.
Kategorija Pietums
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 264 kcal

Ingredientai
  

  • 80 g jautienos mentės
  • 80 g morkų
  • 70 g pomidorų
  • 20 g svogūno
  • 1 skiltelės česnako
  • 1 a. š. garstyčių
  • 1 a. š. lydyto sviesto
  • druskos pagal skonį
  • juodųjų pipirų šviežiai maltų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Įtriname mėsą prieskoniais ir garstyčiomis.
  • Kepame keptuvėje (galima ir orkaitėje) ant lydyto sviesto jautienos mentę bei daržoves.
  • Pagardiname prieskoniais. Skanaus.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 264kcal (13%)Angliavandeniai: 14gBaltymai: 18gRiebalai: 16gSočiosios riebalų rūgštys: 8gTransriebalai: 1gCholesterolis: 60mgNatris: 233mgKalis: 687mg (34%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 14090µg (1761%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 17mg (21%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 18µg (24%)Kalcis: 54mg (7%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 33µg (17%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 40mg (11%)Fosforas: 177mg (25%)Selenas: 22µg (40%)Cinkas: 5mg (50%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje, Orkaitėje
Nuotraukos autorė: Donata Vaišnoraitė
2.2 5 votes
Patiko? Įvertinkite!