Jogurtiniai šaltibarščiai su ridikėliais

Receptą įkėlė:IrvydaSudėtingumas:Lengvas
Įvertinkite:

Mes esame įpratę valgyti šaltibarščius iš burokėlių. Išbandykite aštresnę jų versiją. Jei valgysite pietums – valgykite su bulvėmis, virtomis su lupenomis. Tai bus pagrindinis patiekalas ir jokios mėsos ar žuvies po šio patiekalo jau nebevalgykite.
Jei šiuos šaltibarščius valgysite vakarienei – prisipjaustykite daugiau šviežių daržovių ir bulvių venkite, nebent Jums reikia priaugti svorio. Taip pat bulvės vakare tinkamos vaikams ir paaugliams.

Foto - Raminta

Kiekis1 porcija

Ingredientai:

 100 g natūralus jogurtas. Labai liesas netinka, ne tik šiam receptui, bet apskritai jo nereikėtų vartoti. Sunkiai toleruojantys laktozę jogurtą galite pakeisti kefyru ar rūgpieniu.
 70 g kefyras 2,5% riebumo
 50 g sūrus negazuotas mineralinis vanduo, pavyzdžiui “Vytautas”, tik pašaliname angliarūgštę prieš pildami
 50 g ridikėliai
 100 g agurkai
 25 g minkštų salotų lapai – smulkiai juos suplėšome
 Česnakas
 Svogūnų laiškai
 Švieži arba šaldyti krapai
 Bazilikas
 Šviežiai malti juodieji pipirai pagal skonį

Paruošimas:

1

Daržoves supjaustome arba stambiai sutarkuojame.

2

Česnaką sutriname. Viską sumaišome.

3

Į masę supilame jogurtą, kefyrą ir pagardiname druska bei pipirais. Jei atrodo per tiršta – įpilame mineralinio vandens.

4

Šaltibarščius padedame į šaldytuvą ir laikome vieną valandą.

Kategorija:, Gaminimo būdas:Produktai:, , ,

Ingredientai

 100 g natūralus jogurtas. Labai liesas netinka, ne tik šiam receptui, bet apskritai jo nereikėtų vartoti. Sunkiai toleruojantys laktozę jogurtą galite pakeisti kefyru ar rūgpieniu.
 70 g kefyras 2,5% riebumo
 50 g sūrus negazuotas mineralinis vanduo, pavyzdžiui “Vytautas”, tik pašaliname angliarūgštę prieš pildami
 50 g ridikėliai
 100 g agurkai
 25 g minkštų salotų lapai – smulkiai juos suplėšome
 Česnakas
 Svogūnų laiškai
 Švieži arba šaldyti krapai
 Bazilikas
 Šviežiai malti juodieji pipirai pagal skonį

Gaminimo eiga

1

Daržoves supjaustome arba stambiai sutarkuojame.

2

Česnaką sutriname. Viską sumaišome.

3

Į masę supilame jogurtą, kefyrą ir pagardiname druska bei pipirais. Jei atrodo per tiršta – įpilame mineralinio vandens.

4

Šaltibarščius padedame į šaldytuvą ir laikome vieną valandą.

Jogurtiniai šaltibarščiai su ridikėliais