Kalakutienos kotletai su cukinija

Receptą įkėlė:Vaida Kurpienė
Įvertinkite:

Natalija Masevičienė‎, nuotraukos ir idėjos autorė rašo: "Puikiai tinka pietums ir vakarienei. Valgė visa šeima, kad vaikai neaptiktu žalios cukinijos pėdsakų kotletuose, tai teko pagudrauti ir cukiniją nulupau, liko nepastebėta." Autorė šiuos kotletus valgė su salotomis. Ar išbandėte tokius, idėjomis pasidalinkite komentaruose.

Išeiga:1 gaminimui

Ingredientai:

 120 g kalakutienos malta mėsa
 1 vnt kiaušinis
 70 g cukinija
 20 g svogūnas
 1 vnt (skiltelė) česnakas
 0,50 v. š. gysločio luobelės
 12 žiupsneliai druska
 12 žiupsneliai mėgiami prieskoniai
 5 g lydytas sviestas

Paruošimas:

1

Sutarkuojame cukiniją, pabarstome druska. Paliekame pastovėti ir nusunkiame susidariusį skysčio perteklių.

2

Į kalakutienos sumaltą mėsą dedame smulkiai sutarkuotą ir nusunktą cukiniją, išspaudžiame česnaką, susmulkintą svogūną, gysločio luobeles, įmušame kiaušinį, sudedame prieskonius.

3

Visą masę gerai išmaišius, formuojame kotletus.

4

Kotletus apkepame ant lydyto sviesto. Apkepus, užpilame šiek tiek vandens ir troškiname apie 20 min. Skanaus.

Ingredientai

 120 g kalakutienos malta mėsa
 1 vnt kiaušinis
 70 g cukinija
 20 g svogūnas
 1 vnt (skiltelė) česnakas
 0,50 v. š. gysločio luobelės
 12 žiupsneliai druska
 12 žiupsneliai mėgiami prieskoniai
 5 g lydytas sviestas

Gaminimo eiga

1

Sutarkuojame cukiniją, pabarstome druska. Paliekame pastovėti ir nusunkiame susidariusį skysčio perteklių.

2

Į kalakutienos sumaltą mėsą dedame smulkiai sutarkuotą ir nusunktą cukiniją, išspaudžiame česnaką, susmulkintą svogūną, gysločio luobeles, įmušame kiaušinį, sudedame prieskonius.

3

Visą masę gerai išmaišius, formuojame kotletus.

4

Kotletus apkepame ant lydyto sviesto. Apkepus, užpilame šiek tiek vandens ir troškiname apie 20 min. Skanaus.

Kalakutienos kotletai su cukinija