Karšta grikių ir burokėlių mišrainė sotiems pusryčiams ar pietums

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Lengvas
Įvertinkite:

Regina Makauskienė atsiuntė nuotrauką ir pastebėjimus: "Jeigu naudosime visus nurodytus kiekius, bus labai didelė išeiga. Vienam asmeniui tikrai užtenka pusės kiekio. Recepte esanti pastaba, kad agurkus geriausia dėti prieš valgant, labai teisinga, nes viskas tuoj pat nusidažo burokų spalva - jau įmaišytų net nematyti. Naudojau nekepintus grikius ir orkaitėje keptus burokėlius." Ačiū, kad dalinatės.
Giedrės komentaras: „Išgirdau panašų receptą per Beatos laidą “Pietūs į darbą”. Vieną kartą bandžiau, patiko, buvo gana sotu ir, žinoma, skanu :). Šiuos pietus tikrai dar gaminsiu ne kartą”.
Manome, jog ši idėja puiki ir sveika :). Šiek tiek receptą pakoregavome pagal “Sulieknėk sveikai”.

Išeiga:1 gaminimui
Pasiruošimas10 min.Gaminimas20 min.Iš viso30 min.

Ingredientai:

 3 v. š. sausi grikiai
 1 vnt virtas burokėlis
 30 g fetos sūris
 2 vnt vidutinio dydžio agurkai
 2 vnt smulkiai pjaustyti keli saulėje džiovinti pomidorai
 druska grikiams
Padažui:
 pipirai
 1 v. š. šalto spaudimo alyvuogių aliejus
 balzaminio acto ar citrinos sulčių šlakelis
 džiovinti raudonėliai
  a. š. medus

Paruošimas:

1

Išmirkome grikius per naktį, kartu įdėję druskos.

2

Pašildome grikius iki malonios valgymui temperatūros, nes grikiai mūsų parduotuvėse pardavinėjami kepinti (rudos spalvos), taigi jų termiškai apdoroti papildomai tikrai nereikia.

3

Supjaustome kūbeliais burokėlį, sūrį ir nuskustus agurkus.

4

Ypatingai smulkiai sukapojame saulėje džiovintus pomidorus.

5

Gerai sumaišome padažo sudėtines dalis.

6

Viską sudedame į indą sumaišome ir valgome arba… termose nešamės į darbą, tik tokiu atveju gal skaniau agurkus įsisdėti tik prieš pat valgant, kaip manote?

Ingredientai

 3 v. š. sausi grikiai
 1 vnt virtas burokėlis
 30 g fetos sūris
 2 vnt vidutinio dydžio agurkai
 2 vnt smulkiai pjaustyti keli saulėje džiovinti pomidorai
 druska grikiams
Padažui:
 pipirai
 1 v. š. šalto spaudimo alyvuogių aliejus
 balzaminio acto ar citrinos sulčių šlakelis
 džiovinti raudonėliai
  a. š. medus

Gaminimo eiga

1

Išmirkome grikius per naktį, kartu įdėję druskos.

2

Pašildome grikius iki malonios valgymui temperatūros, nes grikiai mūsų parduotuvėse pardavinėjami kepinti (rudos spalvos), taigi jų termiškai apdoroti papildomai tikrai nereikia.

3

Supjaustome kūbeliais burokėlį, sūrį ir nuskustus agurkus.

4

Ypatingai smulkiai sukapojame saulėje džiovintus pomidorus.

5

Gerai sumaišome padažo sudėtines dalis.

6

Viską sudedame į indą sumaišome ir valgome arba… termose nešamės į darbą, tik tokiu atveju gal skaniau agurkus įsisdėti tik prieš pat valgant, kaip manote?

Karšta grikių ir burokėlių mišrainė sotiems pusryčiams ar pietums