Labai greitai paruošiamas patiekalas, tiks mėgstantiems lašišą ir grybus. Nesunkiai pavyks net jei virtuvėje sukatės dar neseniai, o skonis bus vertas kiekvienos minutės praleistos gaminant.
Kepta lašiša su bok choy ir raudonuoju kopūstais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 25 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 3 porcijos
Porcijoje 337 kcal

Ingredientai
  

  • 1 lašišos
  • 1 kopūsto raudono
  • 1 bok choy kopūsto
  • 1 svogūno
  • grybų mėgstamų
  • 1 saujos špinatų
  • 5 g lydyto sviesto
  • linų sėmenų aliejaus pašlakstyti
  • citrinos sulčių pagal skonį
  • sezamo sėklų pagal skonį
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Lašišą ir grybus kepame ant lydyto sviesto.
  • Pagardiname prieskoniais: druska, pipirais bei svogūnais.
  • Bok choy kopūstus keletai minučių panardiname į verdantį vandenį. Vėliau – nusausiname.
  • Bok choy, pjaustytus raudonuosius kopūstus ir špinatus dedame į lėkštę.
  • Išspaudžiame citrinos sulčių ir pašlakstome linų sėmenų aliejumi.
  • Ant paruoštų daržovių dedame lašišą su grybais, pabarstome sezamo sėklomis.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 337kcal (17%)Angliavandeniai: 33gBaltymai: 23gRiebalai: 16gSočiosios riebalų rūgštys: 3gCholesterolis: 35mgNatris: 321mgKalis: 2012mg (101%)Skaidulos: 10g (29%)Cukrūs: 17g (68%)Vitaminas A: 16633µg (2079%)Vitaminas B6: 2mg (143%)Vitaminas B12: 2µg (80%)Vitaminas C: 294mg (368%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 283µg (377%)Kalcis: 451mg (56%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 288µg (144%)Geležis: 6mg (43%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 135mg (36%)Fosforas: 385mg (55%)Selenas: 31µg (56%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Nuotraukos autorė: Gintarė Laniauskaitė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!