Kepta paprika, įdaryta lęšiais ir kopūstais bei pagardinta Džiugo sūriu

Receptą įkėlė:Vaida Kurpienė
Įvertinkite:

Vilma Karveliene‎ atsiuntė nuotrauką ir idėją rašo, kad tokį maistą mėgsta valgyti namuose, svečią pavaišinti ir net puikus patiekalas į darbą įsidėti. Kaip Jūs, ar mėgstate taip? Pasidalinkite savo pastebėjimais komentaruose.

Išeiga:1 gaminimui

Ingredientai:

 Paprika
 35 g lęšių (tinka visokie)
 50 g kopūstas
 1 žiupsnelis druska
 0,20 g pipirai
 0,20 g saldžioji paprika (milteliai)
 0,20 g aitrioji paprika (milteliai)
 5 g sviestas
 5 g kietas sūris (tarkuotas)

Paruošimas:

1

Iš vakaro užsimerkiame lęšius.

2

Susmulkiname kopūstą į jį dedame išmirkusius ir nusunktus lęšius. Viską gardiname: druska, pipirais, saldžiąja paprika, aitriąja paprika. Išmaišome.

3

Paprikai nupjauname viršūnę, išvalome sėklas, praplauname. Paruoštu mišiniu užpildome paprikos vidų. Uždedame sviestą. Šauname į 195 laipsnių įkaitintą orkaitę.

4

Kepame apie 25 min., prieš baigiant kepti, išimame iš orkaitės, apibarstome tarkuotu kietuoju sūriu. Skanaus.

Ingredientai

 Paprika
 35 g lęšių (tinka visokie)
 50 g kopūstas
 1 žiupsnelis druska
 0,20 g pipirai
 0,20 g saldžioji paprika (milteliai)
 0,20 g aitrioji paprika (milteliai)
 5 g sviestas
 5 g kietas sūris (tarkuotas)

Gaminimo eiga

1

Iš vakaro užsimerkiame lęšius.

2

Susmulkiname kopūstą į jį dedame išmirkusius ir nusunktus lęšius. Viską gardiname: druska, pipirais, saldžiąja paprika, aitriąja paprika. Išmaišome.

3

Paprikai nupjauname viršūnę, išvalome sėklas, praplauname. Paruoštu mišiniu užpildome paprikos vidų. Uždedame sviestą. Šauname į 195 laipsnių įkaitintą orkaitę.

4

Kepame apie 25 min., prieš baigiant kepti, išimame iš orkaitės, apibarstome tarkuotu kietuoju sūriu. Skanaus.

Kepta paprika įdaryta lęšiais ir kopūstais bei pagardinta Džiugo sūriu