Keptas orkaitėje baklažanas

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Vidutiniškas
Įvertinkite:

Sabina Šatė rašo: "Skonis tirai puikus, užkandėlė labai pikantiška!"
Nuotraukos autorė tiesiog įpjovė odelę ir valgė iš viso baklažano. O Jūs ar mėgstate keptą baklažaną? Kaip jį valgote?
Galima valgyti karštą ir šiltą, kaip atskirą patiekalą ar derinti su kitais. Keptas baklažanas puikiai dera (pasirinktinai) su:
– keptu varškės sūriu,
– tofu (sojos pieno sūriu),
– grūdų koše.

Išeiga:1 gaminimui
Pasiruošimas10 min.Gaminimas20 min.Iš viso30 min.

Ingredientai:

 100 g baklažanas
 80 g pomidorai
 10 g svogūnas
 5 g česnakas
 5 g kalendos šakelės arba petražolės
 5 g citrinos sultys

Paruošimas:

1

Nuplauname baklažaną.

2

Įkaitiname orkaitę iki 200C, pašauname baklažaną ir kepame 30-40 minučių, priklausomai nuo dydžio ir šviežumo.

3

Ištraukiame baklažaną - lengvai nusilups odelė.

4

Nuluptą baklažano masę sutriname su šakute, paskaniname smulkiai pjaustytu pomidoru, svogūnu, česnaku, kalendros šakele arba petražolėmis ir pašlakstome citrinos sultimis. Proporcijos pagal skonį 🙂

Maistinė vertė

Kiekis 1


Kiekis porcijoje
Kalorijos 49

Ingredientai

 100 g baklažanas
 80 g pomidorai
 10 g svogūnas
 5 g česnakas
 5 g kalendos šakelės arba petražolės
 5 g citrinos sultys

Gaminimo eiga

1

Nuplauname baklažaną.

2

Įkaitiname orkaitę iki 200C, pašauname baklažaną ir kepame 30-40 minučių, priklausomai nuo dydžio ir šviežumo.

3

Ištraukiame baklažaną - lengvai nusilups odelė.

4

Nuluptą baklažano masę sutriname su šakute, paskaniname smulkiai pjaustytu pomidoru, svogūnu, česnaku, kalendros šakele arba petražolėmis ir pašlakstome citrinos sultimis. Proporcijos pagal skonį 🙂

Keptas baklažanas orkaitėje