Skonis tikrai puikus, užkandėlė labai pikantiška! O Jūs ar mėgstate keptą baklažaną? Kaip jį valgote?Galima valgyti karštą ir šiltą, kaip atskirą patiekalą ar derinti su kitais. Keptas baklažanas puikiai dera (pasirinktinai) su: – keptu varškės sūriu, – tofu (sojos pieno sūriu), – grūdų koše.
Keptas baklažanas orkaitėje recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.84 balsų
Pasiruošimas 40 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 50 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 53 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g baklažano
  • 80 g pomidorų
  • 10 g svogūno
  • 5 g česnako
  • 5 g kalendros arba petražolių
  • 5 g citrinos sulčių

Paruošimas
 

  • Nuplauname baklažaną.
  • Įkaitiname orkaitę iki 200C, pašauname baklažaną ir kepame 30-40 minučių, priklausomai nuo dydžio ir šviežumo.
  • Ištraukiame baklažaną – lengvai nusilups odelė.
  • Nuluptą baklažano masę sutriname su šakute, paskaniname smulkiai pjaustytu pomidoru, svogūnu, česnaku, kalendros šakele arba petražolėmis ir pašlakstome citrinos sultimis.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 53kcal (3%)Angliavandeniai: 12gBaltymai: 2gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 10mgKalis: 419mg (21%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 1004µg (126%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 19mg (24%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 25µg (33%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 34µg (17%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 23mg (6%)Fosforas: 43mg (6%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Nuotraukos autorė: Sabina Šatė
4.3 4 votes
Patiko? Įvertinkite!