Labai paprastas, greitai paruošiamas ir skanus desertas. Galima valgyti su naminiais ledais arba šiek tiek kokosų pieno. Taip pat dera su riešutais.
Keptas obuolys ir bananas desertui recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 20 min.
Kategorija Desertai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 123 kcal

Ingredientai
  

  • 1 obuolio
  • 1/2 banano
  • spanguolių kelių šaldytų
  • 1 a. š. kanapių sėklų lukštentų
  • 1 a. š. lydyto sviesto
  • 1 a. š. agavų sirupo arba medaus
  • citrinų sulčių šiek tiek

Paruošimas
 

  • Keptuvėje ištirpinti sviestą.
  • Supilti agavų sirupą ir pakaitinti iki užvirimo.
  • Vienu sluoksniu sudėti vaisių riekeles ir pakepinti iš abiejų pusių.
  • Pakepus, apšlakstyti šviežiai spaustomis citrinos sultimis.
  • Sudedam į lėkštę, gardiname spanguolėmis ir lukštentomis kanapių sėklomis.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 123kcal (6%)Angliavandeniai: 24gBaltymai: 2gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 1gCholesterolis: 5mgNatris: 19mgKalis: 203mg (10%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 16g (64%)Vitaminas A: 112µg (14%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 9mg (11%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 3µg (4%)Kalcis: 5mg (1%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 9µg (5%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 13mg (3%)Fosforas: 45mg (6%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Nuotraukos autorė: Natalija Masevičienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!