Keptų šakninių daržovių salotos su feta

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Lengvas
Įvertinkite:

Recepto autorė – Jurga. Nuotraukos autorė Sabina Šatė.
Nuotraukos autorė rašo: "Rukola keičiu ledo salota. Fetą - varškės sūriu, taip pat labai skanu"

Išeiga:1 gaminimui
Pasiruošimas10 min.Gaminimas30 min.Iš viso40 min.

Ingredientai:

 100 g cukinijos
 100 g moliūgo
 60 g morkos
 60 g burokėlių
 50 g pastarnoko
 30 g paprikos
 20 g fetos sūris
 10 g gražgarsčių
 5 g balzamikas
 5 g aliejus
 3 g agavos sirupas
 5 g citrinos sultys
 0,20 g kmynai
 druska ir juodieji pipirai pagalskonį

Paruošimas:

1

Sumaišome balzamiką, šlakelį aliejaus, agavos sirupo bei citrinos sulčių.

2

Morkas supjaustome šiaudeliais, pastarnoką ir burokėlį griežinėliais, cukinijas riekelėmis, moliūgą ir paprikas – kubeliais.

3

Viską bent pusvalandžiui pamarinuojame su aliejumi, kmynais, druska ir juodaisiais pipirais.

4

Daržoves dedame į orkaitę, įkaitintą 200C, ir pakepame apie pusvalandį aukštoje temperatūroje.

5

Dubenyje išdėliojame salotas, ant jų sumetame iškeptas daržoves. Pagardiname padažu ir trupintu fetos sūriu. Skanaus.

Ingredientai

 100 g cukinijos
 100 g moliūgo
 60 g morkos
 60 g burokėlių
 50 g pastarnoko
 30 g paprikos
 20 g fetos sūris
 10 g gražgarsčių
 5 g balzamikas
 5 g aliejus
 3 g agavos sirupas
 5 g citrinos sultys
 0,20 g kmynai
 druska ir juodieji pipirai pagalskonį

Gaminimo eiga

1

Sumaišome balzamiką, šlakelį aliejaus, agavos sirupo bei citrinos sulčių.

2

Morkas supjaustome šiaudeliais, pastarnoką ir burokėlį griežinėliais, cukinijas riekelėmis, moliūgą ir paprikas – kubeliais.

3

Viską bent pusvalandžiui pamarinuojame su aliejumi, kmynais, druska ir juodaisiais pipirais.

4

Daržoves dedame į orkaitę, įkaitintą 200C, ir pakepame apie pusvalandį aukštoje temperatūroje.

5

Dubenyje išdėliojame salotas, ant jų sumetame iškeptas daržoves. Pagardiname padažu ir trupintu fetos sūriu. Skanaus.

Keptų šakninių daržovių salotos su feta