Receptą įkėlė:DonataSudėtingumas:Lengvas
Įvertinkite:

Šiandien diena - visiškas chaosas. Atrodo niekur nereiktų skubėti ir tik vartytis lovoje, nes vaikams velykinės atostogos. Bet deja, deja..  Kilome anksti. Matyt vaikai nujautė, kad prasideda įspūdžių pilna savaitė. Bent jau mūsų namuose atostogos - tai ne poilsis, bet naujų potyrių, mini iškylų, teatrų ir muziejų lankymo metas. Na nepamirštant pagrindinio dalyko - buvimo kartu. Taigi šiandienos dienotvarkeje buvo filmų festivalis. Kadandi veiskams vyko netoliese, kai tik pilvai ėmė gurgti grįžome namo papietauti. Pietūs - jau buvo suruošti, apskaičiuoti ir suplanuoti. Dalis sudėta vyrui į darbą, o kitą dalį palikau mums. Pasiruošiau stalą, greitai viską pašildžiau, bet likau neparagavus, nes vaikai viską sušveitė. Na o aš ir likau taip stovėti... Akys didelės, pilvas maršą groja, o aš stoviu apšalus. Pasisotinti kvapais tikrai nepavyks! Atsidūstu ir imuosi plano B. Žiūrim ką turim. Kruopos - nepamerktos. Vištienos ketvirčiai - sumarinuoti rytojui. Avinžirnius valgiau sekmadienį, tad šiandien jų nenoriu.
Tokiu atveju belieka rinktis kiaušinius! Žinoma, kad virtus be lukšto, nes juos tiesiog dievinu. O kaip kiaušiniai be brokolių ir smidrų? Na niekaip! Valio jų taip pat turiu šaldytuve! Mmm.. Jau nujaučiu, kad skonis bus 100 balų!

Kiekis1 porcija

Ingredientai:

 2 kiaušiniai
 Smidrai
 Brokolių žiedynai
 Vyšniniai pomidorai
 Alyvuogės
 Mocarelos kamuoliukai
 Termiškai neapdoroti mėlynieji svogūnai (jeigu nemėgstame - nededam)
 Svogūnlaiškiai, krapai
 1 Skiltelė česnakų
 Sezamo sėklos
 Rūkyta paprika bei ciberžolė (nebūtina)
 Balzaminis kremas
 Druska bei pipirai

Paruošimas:

1

Pirmiausia užsikaičiame du puodus vandens. Kai vanduo užverda į vieną iš jų dedame smidrus ir brokolio žiedynus ir paverdame apie 2-3 minutes.

2

Kitame puode virsime kiaušinius be lukšto. Lengviausias būdas tai padaryti - virti juos maistinėje plėvelėje.
Kaip tai padaryti? Imame du labai mažus dubenėlius ir išklojame maistinę plėvelė. Į vidų kuliame po kiaušinį ir sandariai uždarome padarydami golfo kamuoliuko formą.
Nardiname I verdantį vandenį ir verdame apie 4 minutes. Jeigu baltymas dar žalias (matosi vizualiai per plėvelę) verdame ilgiau.

3

Išvirtus smidrus ir brokolius nuvarviname kiaurąsamtyje ir dedame į keptuvę su lydytu sviestu. Įspaudžiame česnaką, pagardiname druska bei pipirais. Pabarstome sezamo sėklomis ir lengvai pašildome.

4

Smulkiname pomidorus bei mocarelos sūrį, mėlynąjį svogūną plaustome griežinėliais, papuošiame lėkštę rūkyta paprika ir ciberžole.

5

Kai visi patiekalo komponentai paruošti, pasitelkiam fantaziją ir padedam jiems nutūpti į lėkštę.

Kiaušiniai virti be lukšto

6

Skanaus!

Kategorija:, Gaminimo būdas:Produktai:,

Ingredientai

 2 kiaušiniai
 Smidrai
 Brokolių žiedynai
 Vyšniniai pomidorai
 Alyvuogės
 Mocarelos kamuoliukai
 Termiškai neapdoroti mėlynieji svogūnai (jeigu nemėgstame - nededam)
 Svogūnlaiškiai, krapai
 1 Skiltelė česnakų
 Sezamo sėklos
 Rūkyta paprika bei ciberžolė (nebūtina)
 Balzaminis kremas
 Druska bei pipirai

Gaminimo eiga

1

Pirmiausia užsikaičiame du puodus vandens. Kai vanduo užverda į vieną iš jų dedame smidrus ir brokolio žiedynus ir paverdame apie 2-3 minutes.

2

Kitame puode virsime kiaušinius be lukšto. Lengviausias būdas tai padaryti - virti juos maistinėje plėvelėje.
Kaip tai padaryti? Imame du labai mažus dubenėlius ir išklojame maistinę plėvelė. Į vidų kuliame po kiaušinį ir sandariai uždarome padarydami golfo kamuoliuko formą.
Nardiname I verdantį vandenį ir verdame apie 4 minutes. Jeigu baltymas dar žalias (matosi vizualiai per plėvelę) verdame ilgiau.

3

Išvirtus smidrus ir brokolius nuvarviname kiaurąsamtyje ir dedame į keptuvę su lydytu sviestu. Įspaudžiame česnaką, pagardiname druska bei pipirais. Pabarstome sezamo sėklomis ir lengvai pašildome.

4

Smulkiname pomidorus bei mocarelos sūrį, mėlynąjį svogūną plaustome griežinėliais, papuošiame lėkštę rūkyta paprika ir ciberžole.

5

Kai visi patiekalo komponentai paruošti, pasitelkiam fantaziją ir padedam jiems nutūpti į lėkštę.

Kiaušiniai virti be lukšto

6

Skanaus!

Kiaušiniai virti be lukšto