Ar jau esate bandę virti kiaušinius be lukšto? Būtinai išbandykite – atrodo sudėtingai, bet iš tiesų taip nėra.
Kiaušinis virtas be lukšto
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 250 g daržovių šviežių
- 90 g kiaušinių
- 1 žiupsn. druskos
Paruošimas
- Į verdantį vandenį įdedame žiupsnį druskos, įmušame kiaušinius, kelis kartus su šaukštu prasukame.
- Verdame apie 3 minutes.
- Valgome su šviežiomis daržovėmis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 289kcal (14%)Angliavandeniai: 34gBaltymai: 20gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 3gTransriebalai: 1gCholesterolis: 335mgNatris: 284mgKalis: 654mg (33%)Skaidulos: 10g (29%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 13181µg (1648%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 26mg (33%)Vitaminas D: 2µg (40%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 113mg (14%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 115µg (58%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 71mg (19%)Fosforas: 326mg (47%)Selenas: 29µg (53%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė: Kristina Valaitienė