Kopūsto pyragas gamintas orkaitėje (balandėliai lengviau)

Receptą įkėlė:Vaida KurpienėSudėtingumas:Vidutiniškas
Įvertinkite:

Labai greitai paruošiamas ir skanus patiekalas, tarsi balandėliai, tik ruošiami lengviau. Receptą ir nuotrauką atsiuntė Kristina Valaitienė. Ačiū.
Pateikta su tarkuotų burokėlių, rauginto agurko bei svogūno salotomis.

Išeiga:1 gaminimui
Pasiruošimas20 min.Gaminimas50 min.Iš viso1 hr 10 min.

Ingredientai:

Įdarui:
 150 g vištiena, ar kita mėgiama malta mėsa
 50 g morka
 30 g svogūnas
 20 ml pomidorų pasta
 0,20 g druska
 0,20 g pipirai
Kopūstų pyrago sluoksniai:
 250 g kopūsto

Paruošimas:

1

Kopūstą pasiruošiame kaip įprasta balandėliams. Apverdame ir nuimame lapus.

2

Pasiruošiame mėsą perdengimui.
Mėsos faršą sumaišome su įdaro ingredienatais: tarkuota morka, pjaustytu svogūnu, druska ir pipirais.

3

Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, tuomet sluoksniuojame: kopūsto lapai, kitas sluoksnis faršas su ingredientais, vėl kopūsto lapai, po to vėl faršas su priedais. Šį pyragą reikia baigti su kopūsto lapų sluoksniu. Jeigu norite, kad kopūstų pyrago paviršius nebūtų labai apkepęs, prieš dedant jį į orkaitę, pridenkite kepimo popieriumi, o likus kokioms 15 – 20 minučių, kepimo popierių nuimkite.
Kepame 50 min.

Kategorija:, Gaminimo būdas:DietaProduktai:, , ,

Ingredientai

Įdarui:
 150 g vištiena, ar kita mėgiama malta mėsa
 50 g morka
 30 g svogūnas
 20 ml pomidorų pasta
 0,20 g druska
 0,20 g pipirai
Kopūstų pyrago sluoksniai:
 250 g kopūsto

Gaminimo eiga

1

Kopūstą pasiruošiame kaip įprasta balandėliams. Apverdame ir nuimame lapus.

2

Pasiruošiame mėsą perdengimui.
Mėsos faršą sumaišome su įdaro ingredienatais: tarkuota morka, pjaustytu svogūnu, druska ir pipirais.

3

Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, tuomet sluoksniuojame: kopūsto lapai, kitas sluoksnis faršas su ingredientais, vėl kopūsto lapai, po to vėl faršas su priedais. Šį pyragą reikia baigti su kopūsto lapų sluoksniu. Jeigu norite, kad kopūstų pyrago paviršius nebūtų labai apkepęs, prieš dedant jį į orkaitę, pridenkite kepimo popieriumi, o likus kokioms 15 – 20 minučių, kepimo popierių nuimkite.
Kepame 50 min.

Kopūsto pyragas gamintas orkaitėje (balandėliai lengviau)