Kopūstų kotletai - skamba neįspūdingai, bet ypatingai skanu

Receptą įkėlė:Vaida Kurpienė
Įvertinkite:

Programos dalyvė Vilija, atsiuntusi šį receptą, pataria valgyti su Iceberg salotų lapais, paskanintais druska, citrinos sultimis ir šlakeliu alyvuogių aliejaus.
Skanaus

Kiekis1 porcija

Ingredientai:

 25 g kiaušinio (1 vnt)
 220 g kopūsto
 40 g žirnių miltų
 3 g druskos
 2 g pipirų
 5 g malto kumino
 0,20 g kario miltelių – suteikia pikantišką aštrumą
 7 g lydyto sviesto

Paruošimas:

1

Burokine tarka susmulkiname kopūstą. Galima ir su pjaustykle smulkiai sukapoti. Jei yra galimybė, sutarkavę kopūstus, palaikykite sietelyje, kad nuvarvėtų sultys. Nebūtina, bet verta – bus paprastesnis kepimo procesas.

2

Į kopūstą įmaišome miltus, kiaušinį ir prieskonius. Miltų berkite tiek, kad susidarytų riebios grietinės konsistencijos masė.

3

Įkaitiname keptuvę, kabiname masę šlapių šaukštu (kad neliptų) ir kepame nedideliame kiekyje riebalų. Labai patogu kepti blynų keptuvėje, ją patepant tirpintu sviestu.

4

Kopūstų kotletai ant nedidelės ugnies iškepa per 7-10 minučių.

Maistinė vertė

Kiekis porcijoje
Kalorijos 329

Kategorija:, Gaminimo būdas:Produktai:

Ingredientai

 25 g kiaušinio (1 vnt)
 220 g kopūsto
 40 g žirnių miltų
 3 g druskos
 2 g pipirų
 5 g malto kumino
 0,20 g kario miltelių – suteikia pikantišką aštrumą
 7 g lydyto sviesto

Gaminimo eiga

1

Burokine tarka susmulkiname kopūstą. Galima ir su pjaustykle smulkiai sukapoti. Jei yra galimybė, sutarkavę kopūstus, palaikykite sietelyje, kad nuvarvėtų sultys. Nebūtina, bet verta – bus paprastesnis kepimo procesas.

2

Į kopūstą įmaišome miltus, kiaušinį ir prieskonius. Miltų berkite tiek, kad susidarytų riebios grietinės konsistencijos masė.

3

Įkaitiname keptuvę, kabiname masę šlapių šaukštu (kad neliptų) ir kepame nedideliame kiekyje riebalų. Labai patogu kepti blynų keptuvėje, ją patepant tirpintu sviestu.

4

Kopūstų kotletai ant nedidelės ugnies iškepa per 7-10 minučių.

Kopūstų kotletai – skamba neįspūdingai, bet ypatingai skanu