Norėdami išvengti didelių stiklainių atidarymo, kai reikia mažo produkto kiekio, svarainių sultis užšaldykite ledukų formelėse. Jos šiam receptui suteikia rūgštumo.
Kopūstų salotos recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 15 min.
Kategorija Salotos
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 145 kcal

Ingredientai
  

  • 200 g kopūsto
  • 50 g morkos
  • 50 g žirnelių
  • 40 g špinatų gali būti ir šaldyti
  • 1 v. š. svarainių sulčių
  • persilado prieskonių pagal skonį
  • provanso žolelių pagal skonį
  • druskos pagal skonį

Paruošimas
 

  • Susmulkiname kopūstą, morką, suberiame žirnelius, špinatus, įpilame svarainių sulčių.
  • Salotas gardiname persiladu, provanso žolelėmis, druska.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 145kcal (7%)Angliavandeniai: 31gBaltymai: 7gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 163mgKalis: 1029mg (51%)Skaidulos: 10g (29%)Cukrūs: 13g (52%)Vitaminas A: 14734µg (1842%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 151mg (189%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 292µg (389%)Kalcis: 171mg (21%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 157µg (79%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 89mg (24%)Fosforas: 155mg (22%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Salotos
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto autorė: Birutė Vitkauskienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!