Labai paprastas naminis pesto per kelias minutes, kurį galėsite naudoti tiek su rytinėmis košėmis, tiek pagardą salotoms. Išbandykite.
Krapų ir petražolių naminis pesto recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 10 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 4 porcijos
Porcijoje 89 kcal

Ingredientai
  

  • 50 g krapų
  • 50 g anakardžių riešutų arba saulėgražų
  • 25 g petražolių
  • 5 g alyvuogių aliejaus
  • 1 skiltelė česnako
  • 1 žiupsn. druskos

Paruošimas
 

  • Visus ingredientus sudėti į smulkintuvą (blenderį) ir sumalti iki tyrelės.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 89kcal (4%)Angliavandeniai: 5gBaltymai: 3gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 22mgKalis: 209mg (10%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 1491µg (186%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 19mg (24%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 108µg (144%)Kalcis: 39mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 31µg (16%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 47mg (13%)Fosforas: 86mg (12%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Padažai, Užtepėlės
Dieta: Be glitimo, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė: Julija Ivanauskienė
5 2 votes
Patiko? Įvertinkite!